Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Monkys Bubble Waffle, Valentino ss'21-kampanje og Sophie Elise av Desiree Mattson

Dette er de mest leste sakene hos Melk & Honning siden starten i 2015

Et skikkelig potpurri av skandaler, lanseringer, kjendiser og norsk mote preger topplista hos Melk & Honning.

Mai 2021 fyller vi seks år. Vi har fulgt den norske og internasjonale motebransjen tett siden starten av. Intervjuet lovende designere, stylister og modeller. Fulgt utfordringene i printmagasin- og retailbransjen. Sett at moteverdenen våknet opp og fikk mangfold, inkludering, feminisme og anti-rasisme på agendaen. Skrevet om store moteikoner som har gått bort eller trådd feil, merker og enkeltpersoner som har blitt cancelled.

Vi har kåret mote-Norges mektigste, anmeldt visninger under Oslo Runway og sett at norsk mote har blomstret og gjort suksess i utlandet.

Her har vi samlet de best leste sakene fra hvert av årene Melk & Honning har eksistert.

2021 (Så langt!)

Foto: Valentino/Michael Bailey-Gates

Valentinos kampanjebilde får nettet til å klikke – nå svarer Pierpaolo Piccoli haterne

I april slapp det italienske motehuset Valentino sin nye kampanje. Denne var blant annet med den unge fotografen Michael Bailey-Gates, som tok et selvportrett der han naken balanserer en av de nyeste Valentino-veskene på foten. Dette fikk flere til å klikke i kommentarfeltet. Kreativ leder for merket ga kort tid etter sin fulle støtte til Bailey-Gates – og mente gjengen som klikken tydeligvis ikke var særlig woke eller oppdatert.

Janka Polliani: «En beskjed til de som spør meg om vekten min hver dag»

Den norske influenceren fikk etter hvert nok av å stadig vekk bli spurt om vekten. Hun valgte derfor å gå ut på Instagram, fortelle at hun ønsker å være et sunt forbilde, og å be folk slutte å spørre om dette. Både Ingeborg Senneset og Irene Kingswick hos ROS uttaler seg om hvor viktig det er at influencere tar innflytelsen de har over unge mennesker på alvor.

Er det realistisk at en bunad skal passe hele livet?

Nathalie Fosso Lilletvedt gikk nylig ut på Instagram og meldte at det er helt søkt å forvente at en bunad skal passe hele livet, når man ikke forventer det av et eneste annet plagg. Reels-videosnutten hennes ble delt videre av mange kjente norske influencere. Blant dem var Carina Elisabeth Carlsen, som tror en del har et elsk/hat-forhold til bunaden nettopp av denne grunn.

Her og Nå skriver om «stjernenes elleville dietter» – får kritikk for «slankepropaganda»

Har Miu Miu kopiert den erkenorske Mariusgenseren?

Skaper Netflix-suksessen Bridgerton skadelige motetrender?

Influencer Ida Wulff får kritikk for å spørre om gravidråd på Instagram

2020

Dette er de mest leste sakene hos Melk & Honning siden starten i 2015
Foto: Monky’s Bubble Waffle

Raser mot iskremselger: – Dette er ufin markedsføring

Iskrembutikken Monky’s Bubble Waffle i Oslo ble gjenstand for heftig debatt, etter at de postet det mange mente var spekulative bilder på Instagram for å markedsføre is. Bildene ble fjernet grunnet massivt trykk – og eieren fikk smekk på lanken. Dette ble Melk & Honnings mest leste sak dette året.

Influencere var med på å velte Monky’s Bubble Waffle

Flere influencere valgte å gå hardt ut mot Monky’s Bubble Waffle etter at skandalen ble kjent. Det hele endte med at den kontroversielle eieren ble kjøpt ut og at markedsstrategien ble fullstendig endret.

Nakd får krass kritikk – nå boikotter influencere klesgiganten

Nakd havnet i hardt vær etter det som ble omtalt som et praktikant-opprør på Instagram. Det viste seg nemlig at den svenske giganten hadde en ukultur innad som var preget av diskriminering, mobbing, urimelige arbeidstider og ubetalt overtidsarbeid. Flere influencere valgte å boikotte dem i etterkant.

Norske nettbutikker: Her kan du shoppe norsk på nett

Nå skal «alle» ha kort hår

Raser mot Krogh Optikk: – Hvorfor inviterte dere bare hvite influencere?

Barnepsykolog om at Kylie Jenner putter datteren Stormi på Vogue-cover: – Ekstremt problematisk

2019

Foto: Sats/Filippa K

Raser mot Sats etter treningstøykritikk

Under en treningsøkt på Sats Ringnes i Oslo fikk Loritha Magnussen beskjed av en kvinnelig ansatt ved treningssenteret om at treningstoppen hun hadde på seg ble oppfattet som støtende. Dette gjorde henne ekstremt sjokkert – og hun valgte å gå ut med det til media. Sats la seg paddeflate i etterkant. Magnussen kalte det en «tynn unnskyldning».

Kylie Jenner slepes på nettet for julegaven til datteren Stormi (1)

At lille Stormi fikk en ponni og en diamantring i ettårspresent fikk mange til å reagere. Det anerkjente internasjonale kulturnettstedet The Cut mente det var en av årets latterligste julegaver – og våre lesere elsket å lese om det, tydeligvis.

Nåler i huden 1290 ganger per sekund – er det verdt det?

Microneedling og dermapen hadde akkurat begynt å bli populært også i Norge. Melk & Honning tok tempen på tendensen. Vi snakket med noen av de som elsket det, som utførte behandlingen eller var skeptiske.

Kanye West setter en stopper for Kim Kardashians sminking av North (6)

Kim Kardashian hyller #MeToo-ofre, men jobber med fotograf anklaget for seksuell trakassering

Full forvirring rundt & Other Stories’ Oslo-åpning

Her er Norges nye modellhåp

2018

Dette er de mest leste sakene hos Melk & Honning siden starten i 2015
Foto: Pantone

Dette blir de mest trendy fargene i 2018

Denne saken var årets desidert mest leste. Pantone hadde kommet med en trendrapport om hvilke farger som ville være gjeldende i 2018, og dette var våre lesere tydeligvis meget nysgjerrige på.

Norske ELLE: – Vi har ingen ambisjoner om å representere hele samfunnet

Det norske motemagasinet valgte å kaste seg på trenden med å svare på spørsmål via Insta Story. Et av dem lød: «Hvorfor representer ikke bloggerne deres mangfoldet i det norske samfunnet?». Til dette svarte ELLE: «Vi har ingen ambisjoner om å representere hele samfunnet. De [bloggerne] representerer ELLE!». Dette fikk noen til å reagere.

Modeller raser etter Kendall Jenners kommentar

Jenner fikk andre modeller til å rase etter et intervju hun gjorde med magasinet Love. Hun uttaler at hun aldri hadde giddet å gå 30 show under moteuka og ikke skjønner hvorfor andre modeller gjør det. Dette ble møtt med raseri fra de som må tjene til livets opphold ved nettopp å påta seg så mange modelljobber som mulig – noe Jenner selvsagt ikke har trengt.

& Other stories åpner butikk i Oslo

Nå er denne internasjonale kosmetikkgiganten konkurs i Norge

Hva betyr det å være en «influencer» i dag?

2017

Dette er de mest leste sakene hos Melk & Honning siden starten i 2015

Melk & Honning kårer de 15 mektigste motepersonlighetene i Norge

Nok et år med kåring – og nok et år der den var blant de best leste sakene hos Melk. Nå var panelet også endret; Jorun Sofie Fallmo Aartun hadde fått selskap av D2-kollega Anders Kemp, motejournalist Lars Midtsjø, og Minmote-redaktør Martine Lunder Brenne. Gutta fra Blender Agency gikk nok en gang av med seieren som Norges mektigste, mens Chirag Patel fra Karpe Diem havnet på andreplass, med sjefredaktør for Costume Kine B. Hartz på tredje.

Ville tilstander ved Pharrell x Adidas lansering

I november i 2017 lanserte skobutikken Tennis en samarbeidskolleksjon mellom Adidas og Pharrell Williams. Det gikk absolutt ikke upåaktet hen. Omtrent 200 stykker møtte opp for å forsøke å sikre seg et par, selv om det hele skjedde rundt midnatt.

Mitt skjønnhetsunivers: Kristine Ullebø

Det var tydelig at folk var nysgjerrige på hva slags skjønnhetsprodukter Kristine Ullebø brukte. For intervjuet vårt med bloggeren, influenceren og modellen til spalten Mitt skjønnhetsunivers ble en av årets mest leste saker.

Sniktitt på Urbans flunkende nye butikk-konsept

Se bilder fra Olav Stubberuds birthday bash

Moteekspertenes spådommer for 2017: Dette blir de største trendene

2016

Foto: Outdrop/Emil Throndsen Ringheim/Nina Ruud

Norsk 17-åring lanserer streetwear-merke

Den unge karen Emil Throndsen Ringheim startet sitt eget klesmerke kalt Outdrop. Dette synes leserne våre var interessant. Saken ble årets mest leste!

Melk & Honning fyller 1 år – Vi kårer mote-Norges 15 mektigste akkurat nå

På ettårsdagen til Melk & Honning pønsket vi nok en gang på hvem som var motebransjens mektigste. Panelet var det samme som året før, men på selve lista hadde det skjedd rokkeringer. Nå havnet Magnus Thorud og Kyrre Alver hos Blender Agency på topp, med Signy Fardal på andreplass og Elise By Olsen på tredje.

Nå brenner folk New Balance-skoene sine

Etter at lederen for New Balance ga sin støtte til den da nyinnsatte president Donald Trump, ble folk mildt sagt irriterte. En del gikk faktisk til det skrittet at de brant New Balance-skoene sine, og la ut filmsnutter eller bilder av det på sosiale medier.

2015

Foto: Desiree Mattson.

Sophie Elise til M & H: – Jeg har et indre mørke

Daværende redaktør for Melk & Honning, Josteing Wålengen, intervjuet Sophie Elise, som på det tidspunktet var mest kjent via bloggen som hadde 130 000 lesere i måneden. Hun forteller om det mørke sinnet, om boka hun er i ferd med å skrive og kritikken hun har fått for skjønnhetsinngrepene.

Melk & Honning kårer mote-Norges mektigste

Dette var første gangen vi satte sammen et panel som kåret de mektigste personene i den norske motebransjen. Det bestod i tillegg til redaktør Jostein Wåkengen av Jorun Sofie Fallmo Aartun og Ida Eritsland. Hege Aurelie Badendyck tronet på toppen, tett fulgt av Magnus Thorud og Kyrre Alver hos Blender og Petra Middelthon, som da var moteredaktør hos Elle.

Disse parfymene selger best i Norge akkurat nå

Denne saken ble publisert midt i adventstida i 2015, og suste raskt opp som en av årets mest leste saker. Her snakker Melk & Honning blant annet med parfymeekspert og spaltist i D2 Bjørn Brochmann og Henia Gamborg hos parfymeriet Heaven Scent. På toppen av lista finner man velkjente favoritter som Chanel Chance, YSL Black Opium og Gucci Bamboo.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer