Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Her er Norges nye modellhåp

Vi har snakket med landets største modellbyråer om hvilke norske modeller de har troen på i året som kommer.

Med bare 5,2 millioner mennesker, i underkant av halvparten av innbyggertallet i for eksempel London, er det ikke så rart at antallet supermodeller vi kan skimte med her hjemme er relativt lavt. En håndfull er det likevel; Iselin Steiro, Siri Tollerød, Anette Stai, Jenny Sinkaberg og Nicolai Danielsen, for å nevne noen, har alle sammen frontet verdens mest prestisjetunge magasiner og eksklusive merker.

Melk & Honning snakket med de tre største modellbyråene i landet om hvilke nykommere de har troen på og hvilke modeller de mener vil slå gjennom internasjonalt i 2019.

Les også: Er Jonas en av Norges neste supermodeller?

– Bransjen er i konstant endring

– Her på huset er det mye på gang, så vi må prøve å holde tunga rett i munnen, forteller Eivor Øvrebø, grunnlegger og leder for Team Models, til Melk & Honning.

Hun forteller at Signe Veiteberg igjen har en såkalt exclusive kontrakt med Louis Vuitton for 2019, i tillegg til at hun kommer til å gjøre mange editorials utover våren. Nikolai Danielsen har for tredje året på rad kontrakt med sin Azzarro, og Martin Jørgensen har en world wide exclusive med sin nye kampanje for Celine.

– Det er mange av gutta som holder spennende optioner (modeller som er holdt av til å gjøre en konkret jobb, red.anm) fremover. I tillegg til Martin, gjelder dette spesielt Jeenu Mahadevan og Vetle Majambere som har mye bra på programmet fremover, sier hun.

Hun trekker også frem Sofie Landvik og Maja Evjen som modeller som nok kommer til å gå et interessant år i møte.

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Les også: Norske Jeenu på internasjonal modelltoppliste

Bilder via Instagram @Teammodels / @celine – @signeveiteberg/ @louisvuitton – @jeenu.mdvn /@fendi – @vetle_emile / @louisvuitton

Øvrebø påpeker at bransjen ikke er like sikker som tidligere.

– Modeller blir booket inn, tatt ut, og deretter booket inn igjen. Du er rett og slett ikke trygg før etter du har fullført jobben, sier hun og fortsetter:

– Bransjen svinger hele tiden. Nå er for eksempel mangfoldet viktig, og bra er det, men hvor lenge varer det? De «gamle» stjernene er på vei opp og inn, men hvor lenge vil det være slik? Ting er i konstant endring.

Les også: Min karrierevei: Eivor Øvrebø

– Handler om å være på rett tid til rett sted

Amar Faiz er grunnlegger av Idol Looks som er et av de nyere tilskuddene i den norske modellbransjen. Han har allerede har en rekke suksessfulle modeller i stallen.

Faiz har store forventninger til spesielt fem av dem i 2019.

– Sari Sangolt, Marie Victoria Hallen, Jonas Halvorsen, Mahad Musse, og Nicholas Rokne er de jeg har mest troen på at vil få enda mer internasjonal suksess nå fremover, forteller han til Melk & Honning.

Hallen har gjort jobber blant annet for Dolce & Gabbana i året som gikk, mens Musse gikk visningen til blant andre Louis Vuitton.

Når det gjelder de som er helt ferske i gamet har Faiz troen på Petter og Jonas Snippen, Ingvild Helen, Sunniva og Daniel H.

Instagram @_id_studio /@stianmauricio / @daniel_h1505 – @_id_studio / @mahadmusse / @zara

Faiz forteller at alle disse skal være med på en del spennende ting, men at han foreløpig ikke kan fortelle akkurat hva det dreier seg om.

På spørsmål om hvilke faktorer som spiller inn når det kommer til å slå gjennom internasjonalt mener han det handler mye om flaks.

– Vær profesjonell, hør på agenter og kunder. Alt annet er irrelevant fordi det handler rett og slett om flaks. Å være på rett sted til rett tid.

Les også
Alessandro Michele får ny kollega på toppen i Gucci

– Ikke bare utseende det går på

Heartbreak modellbyrå er en av landets eldste, og har hatt en rekke at våre største supermodeller i stallen.

Jonas Mangerud trekker frem spesielt tre han holder en knapp på at vil gjøre det godt i år.

– Kaya Wilkins, også kjent under artistnavnet Okay Kaya, gjør mange store motehuskampanjer og det er ingenting som tyder på at det vil stoppe med det første. Martine Lervik har gjort mange internasjonale tv-kampanjer i det siste, så hun er også i en fin stim, forteller Mangerud til Melk & Honning.

– Eline Lykke har også vist en god fremgang etter at hun debuterte med McQueen. Hennes andre kampanje for Agent Provocateur ble for kort tid lansert.

Les også: Se norske Kaya Wilkins på catwalken for Miu Miu

Instagram @Heartbreakmanagement / @okaykaya / @renatetorseth – @heartbreakmanagement / @elinelykke /@agentprovocateur

Når det gjelder nye navn er det noen som startet for fullt i fjor høst som Mangerud mener vi nå vil se mye mer til.

– Det gjelder spesielt Karen Jensen, Celine Jørgensen, Isabelle Qualmann og Selma Lunde, forteller han.

– Balder Bull startet internasjonalt med en Gucci-visning i Paris i høst, og blir nå å se i en internasjonal motekampanje som kommer ut i 2019. Dessverre kan jeg ikke røpe hvilken enda.

Han trekker frem to helt nye modeller, som allerede har fått mye omtale.

– Det er Emma Ellingsen og Ceval Omar, i tillegg til Andrea Kristiane, men hun er midt i 3. gym så det blir først til høsten det begynner å skje noe med henne.

Les også: Se norske Emma Ellingsen i amerikanske L’Officiel

Instagram @heartbreakmanagaement / @ceval / @refinary29 – Instagram @fullguffe (Balder Bull)

Mangerud understreker at det ikke bare er utseende det går på når det kommer til hvem som klarer seg internasjonalt og ikke.

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

– Det hjelper ikke så mye med stort potensiale dersom man ikke har drivkraft, evnen til uforutsigbarhet og omstilling i tillegg til personligheten som skal til. Heldigvis har norske jenter og gutter mange muligheter her i livet, noe vi selvfølgelig er glade for.

– Men det betyr nok også dessverre at mange ofte ikke tror de trenger å jobbe for å nå toppen, slik man må.

Toppbilde via SSense. Foto: Kevin Amato

Les også: Dette er de ti mest leste sakene på Melk & Honning i 2018

Siste saker

Mest lest nå
Les mer