Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Sats får kritikk etter å ha påpekt et medlems treningsantrekk

Raser mot Sats etter treningstøykritikk

– Det føltes som public shaming.

Det var under en treningsøkt på Sats Ringnes Park i Oslo torsdag forrige uke at Loritha Magnussen fikk beskjed av en kvinnelig ansatt ved treningssenteret om at treningstoppen hun hadde på seg ble oppfattet som støtende.

Loritha Magnussen. Foto: Privat

– Jeg ble ganske fornærmet da jeg har vært Sats-medlem i mange år og trent på flere av deres sentre uten å ha fått en slik beskjed tidligere, forteller Magnussen til Melk & Honning.

Hun var kledd i et antrekk fra Soft Sport-kolleksjonen til det svenske motemerket Filippa K bestående av en tights med høyt liv og en kort treningstopp.

– Jeg er totalt uenig i at det jeg hadde på meg var støtende.

Ble bedt om å kle på seg eller gå

– Det kom en kvinnelig ansatt bort til meg og sa at slik kunne jeg ikke gå kledd. Hun understreket at det var reglene ved senteret, men at jeg kunne fullføre økten jeg hadde begynt på, forteller Magnussen om episoden.

Dette treningsantrekk fra Filippa K hadde Magnussen på seg da hun ble bedt om å kle på seg

I ettertid tok hun kontakt med Sats på Facebook for å spørre om deres retningslinjer for treningstøy på senteret. Da fikk hun følgende svar med henvisning til treningssenterkjedens reglement:

«4. Medlemmet må vise hensyn til andre. Bar overkropp eller bekledning som kan være støtende, er ikke tillatt på Sats».

– Dette følte jeg var et veldig vagt svar, så jeg sendte i tillegg en mail, men uten å få svar, forteller Magnussen.

Lørdag dro hun igjen på trening i et tilsvarende antrekk.

– Jeg var inne på styrkerommet da en ansatt kom bort til meg og ba meg kle på meg. Da jeg forklarte at dette var treningstøyet mitt, fikk jeg beskjed om at jeg måtte forlate senteret.

– Det føltes som public shaming. Den ansatte var høylytt og tok meg ikke til siden før hun konfronterte meg. Jeg fikk beskjed om å gå dersom jeg ikke kunne kle på meg mer, forteller Magnussen.

– Nå vil jeg bare slutte på treningssenteret. Det er ikke riktig at de skal kunne bestemme hvor jeg kjøper treningstøyet mitt. Det er hårreisende. Jeg skjemmes og følte meg så liten.

Hun viser til treningssenterkjedens egne kampanjebilder som tidligere blant annet har vist kvinner på trening i korte short og sports-BH-er.

Dette kampanjebildet er Sats’ eget fra tidligere.

– Legger oss paddeflate

Pressekontakt ved Sats, Marianne Orderud, forteller til Melk & Honning at de har retningslinjer for treningstøy for at det ikke skal være sjenerende for andre medlemmer.

Marianne Orderud. Foto: Sats Elixia

Orderud sier at hun synes det er synd at Magnussen føler seg dårlig behandlet.

På spørsmål om hva hun tenker om at Sats selv har brukt flere modeller iført korte shorts og sports-BH, svarer Orderud at hun ikke ønsker å kommentere dette på nåværende tidspunkt.

Etter at Melk & Honning har vært i kontakt med Sats mandag får vi beskjed om at kundeservice nå sitter med saken.

– Kundeservice sitter med saken og vi har tatt det opp internt. Det er tatt grep ovenfor personen det gjelder og vi legger oss paddeflate, sier Orderud.

– Tynn unnskyldning

Magnussen bekrefter overfor Melk & Honning at treningssenterkjeden har beklaget i en mail og at de ønsker å tilby henne én måneds gratis trening som plaster på såret.

– Det føles som en ganske tynn unnskyldning fra kundeservice. For meg virker det som de tar veldig lett på hele hendelsen.

– I mailen skriver de at de snart vil komme med nye retningslinjer for treningstøy. Men jeg er fortsatt usikker på om treningstøyet mitt vil være akseptert på treningssenteret eller ei, avslutter Magnussen.

Hovedbilde: Kampanjebilde fra Sats Elixia og produktbilde fra Filippa K

Les også: M&H toppliste: Yogatøy

Siste saker

Mest lest nå
Les mer