Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kjole, Epilogue by Eva Emanuelsen

Sophie Elise til M & H: – Jeg har et indre mørke

I snart fem år har Sophie Elise Isachsen vært en av Norges største bloggere. Under den perioden har 20-åringen fra Harstad blitt roset for åpenhet rundt depresjon og psykiske problemer, men også møtt tung motbør – hovedsaklig for skjønnhetsinngrep. I dag er hun flittig fulgt av 130.000 lesere pr måned.

Noen ganger får jeg en merkelig følelse. Er dette livet mitt? Å påvirke unge mennesker til å kjøpe det ene og det andre? Det kan føles litt meningsløst, sier Sophie Elise til Melk & Honning.

Nylig ble Norsk Tipping kritisert for annonsesamarbeider på bloggen. Konkurrerende spillselskaper stemplet det statseide firmaet for dobbelt-moralsk, da Lotteritilsynet i lang tid har stått i mot ambassadørordninger og tradisjonell reklame.

Kjole, Epilogue by Eva Emanuelsen

Kjole: Epilogue by Eva Emanuelsen

 

Jeg er overfladisk blandet med filosofisk, det skiller meg fra de andre i min bransje. Jeg ser ut som en idiot-Barbie, men har likevel noe jeg vil si.

Den offentlige dagboken har tidligere sikret titalls reklamekunder og platekontrakt. Nylig signerte Harstad-jenta sin første bokkontrakt, beskrevet som «Mørk, med temaer som få har turt å ta opp i Norge tidligere». Tross den unge alderen og det rosa-fargede imaget, er Sophie Elise en suksessrik forretningskvinne. I april anslo Dagens Næringsliv inntekten til to millioner.

Jeg visste at jeg ønsket å bli stor, og det har jeg klart. Jeg har bydd på meg selv, og vært på rett sted til rett tid. Den økonomiske delen kan jeg takke min pappa for, han er økonom og vært streng siden dag én. Akkurat nå vil jeg bare bruke alle mulighetene jeg har. Hvorfor ikke?

Jakke, Moods of Norway. Topp, WildWool. Skinnskjørt, Hope. Boots, Carven.

Jakke: Moods of Norway. Topp: WildWool. Skinnskjørt: Hope. Boots: Carven.

 

Bloggeren står langt fra hovedstadens motejenter og landlige livsstilbloggere, men har heller skapt sin egen lille nisje. Under fotoopptaket med Melk & Honning forteller Sophie Elise at hun gjerne skulle eksperimentert mer med mote.

Jeg har en klar visjon i hodet om hvordan jeg vil kle meg. Men jeg har lange extensions og mye sminke. Jeg liker den looken også, det passer bare ikke helt inn i high-fashion og det er helt greit. Jeg har et samarbeid med blant annet Nelly, som har fine ting, men det blir mye av det samme, så jeg utvikler meg ikke så mye der. Jeg er nok ganske «basic».

Før fylte 19 år hadde nordlendingen prydet forsiden på FHM to ganger. I dag er ønsket om sex-appell betydelig mindre, og bloggen handler i større grad om dyrevelferd og psykologi.

Jeg tror ingenting vil gi mening før jeg dør, og da blir jeg forhåpentligvis til en energi som svever rundt i ingenting. Det er definitivt et indre mørke i meg. Derfor er det så deilig å skrive en bok som handler om nettopp det. Jeg har en tung sjel, og det er mye som ikke kan spilles ut på en blogg.

Foto: Desiree Mattson. Styling: Jostein Wålengen. Sminke: Hibo Musa.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer