Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kim Kardashian slepes på nettet etter samarbeid med fotograf Mario Testino
Foto: JP Yim/Getty Images

Kim Kardashian hyller #MeToo-ofre, men jobber med fotograf anklaget for seksuell trakassering

Slepes på nettet.

Det var i januar i fjor at #MeToo for alvor inntok motebransjen da stjernefotografene Bruce Weber og Mario Testino ble anklaget for seksuell trakassering.

De nektet begge for anklagene. Men en rekke ledende motemagasiner valgte likevel å avslutte samarbeidet med det som en gang var to av motebransjens aller største fotografer.

En knapp måned senere kom nye anklager. Denne gangen mot fotograf Patrick Demarchelier, David Bellemere, Greg Kadel, Andre Passos og Seth Sabal, samt stylist Karl Templer.

I sommer kom det frem at fotograf Marcus Hyde, som har jobbet med blant andre Kim Kardashian og Ariana Grande, krevde nakenbilder før oppdrag.

De kommenterte begge skandalen på sine respektive Instagram Stories.

Kim Kardashian skriver:

«Jeg har lest alle meldingene og stories fra kvinner angående upassende og utilgivelig oppførsel fra en fotograf som jeg tidligere har jobbet med. Mine opplevelser har alltid vært profesjonelle. Jeg er dypt sjokkert, lei meg og skuffet over å få vite at andre kvinner har hatt ganske annerledes opplevelser. Jeg støtter fullt ut kvinners rett til ikke å bli trakassert, spurt eller tvunget til å gjøre noe de ikke er komfortable med. Vi kan ikke tillate at slik oppførsel går upåaktet hen, og jeg applauderer de som står frem».

Nå, knappe fire måneder senere, jobber Kim Kardashian med Mario Testino som i fjor ble anklaget for seksuell trakassering.

Hun har tagget fotografen i et bilde av henne og datteren North (6). Det har i skrivende stund over 3,3 millioner likes og over 10 000 kommentarer. (Flere av disse raser også mot at Kim har rettet håret til datteren).

Les også
Var ikke hårlokken tilhørende Marilyn Monroe som Kim Kardashian fikk ekte likevel?
View this post on Instagram

Best Friends!

A post shared by Kim Kardashian West (@kimkardashian) on

Motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada er blant dem som reagerer. I en post skriver duoen blant annet:

«Kim Kardashian sitt valg om å ansette Mario Testino er veldig rart med tanke på at hun applauderte varslerne for stå frem om seksuell trakassering fra hennes personlige fotograf Marcus Hyde i juli. Hun kunne bokstavelig talt valgt en hvilken som helst annen fotograf i hele verden. Så hvorfor fortsetter hun å jobbe med kontroversielle menn? Det finnes kvinnelige fotografer også…»

Les også: Luksusmotehus får massiv kritikk for dette antrekket

Siste saker

Mest lest nå
Les mer