Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kylie Jenner får pes for å fronte Stormi på Vogue-cover
Foto via Instagram/@kyliejenner

Ekstremt problematisk, mener barnepsykolog om at Kylie Jenner putter datteren Stormi (2) på Vogue-cover

– Foreldre bør beskytte sine barn mot offentlig eksponering uansett hvor stolt de er av dem.

Kylie Jenner og datteren Stormi Webster, som hun har sammen med rapperen Travis Scott, pryder coveret på den nyeste utgaven av tsjekkoslovakiske Vogue.

Det er kanskje toåringens første Vogue-cover, men ikke hennes første magasinforside. Hun var nemlig på forsiden av Harper’s Bazaar i fjor bare 17 måneder gammel sammen med mamma Kylie og bestemor Kris Jenner.

Det er ekstremt problematisk, mener barnepsykolog.

Les også: Er det greit å fremstille barn som moteobjekter?

Kylie Jenner og datteren Stormi (2) i Zoom-shoot for Vogue CS. Foto via Vogue CS

Barnepsykolog: – Foreldre har et spesielt ansvar

Professor og psykolog Willy-Tore Mørch har flere ganger uttalt seg om de uheldige konsekvensene det kan ha for barn å bli eksponert i media, spesielt på nett.

– Jeg er alltid kritisk til eksponering av barn i media. Vi vet ikke hvordan bilder og tekst kan bli brukt av mennesker som ikke vil barnet vel. Et to år gammelt barn kan ikke gi samtykke til eksponeringen, sier han til Melk & Honning.

Barnepsykologen understreker at det i Norge er slik at alle barn skal bli informert om beslutninger som er av betydning for dem. Barn over sju år skal ha innflytelse på beslutningen, og barn over tolv har avgjørelsesmyndighet.

– To-åringer kan selvfølgelig ikke det. Derfor har foreldre et spesielt ansvar for å vurdere om eksponeringen er til barnets beste, sier Mørch.

– Små barn som eksponeres og som har kjente foreldre, er sårbare for mobbing og annet ubehag senere i barnehage og skole. Foreldre bør beskytte sine barn mot offentlig eksponering uansett hvor stolt de er av dem.

I karantene via Zoom

Vogue-bildene er i tro koronaånd skutt via Zoom av Morelli-brødrene i Kylie Jenner sin millionvilla i Holmby Hills i Los Angeles, der familien er i selvpålagt karantene. Med det deler makeup-mogulen også de første bildene av sitt nye hjem som har en prislapp på 36,5 millioner dollar, rundt 350 millioner norske kroner.

Kylie delte selv bildene på Instagram-kontoen sin med svimlende 181 millioner følgere, og avslører at de er skutt med hennes egen iPhone.

Se dette innlegget på Instagram

new cover with my baby for @vogueczechoslovakia shot at home on my iphone 🤍 @morellibrothers #VogueCS

Et innlegg delt av Kylie 🤍 (@kyliejenner)

«Prinsesse Kylie Jenner»

Også Vogue Tsjekkoslovakia deler bildene fra shooten, men med litt mer info i caption:

«Det var en gang at prinsesse Kylie Jenner ble født inn i verdens mest omtalte familie. Hun er blitt den mektigste influenceren på kloden, mammaen til Stormi, en skjønnhetsmogul og det kan virke som alt hun noen gang har ønsket seg går i oppfyllelse. Mens Kylie og Stormi er i karantene i sitt hjem i Los Angeles fotograferte @morellibrothers dem eksklusivt for Vogue CS via Zoom».

Det er ikke første gang Kylie Jenner putter datteren Stormi på coveret
Stormi landet sitt første cover i en alder av 17 måneder. Foto: Faksimile

Les også: Hvor problematisk er det at skjønnhetsbransjen retter seg inn mot barn?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer