Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Prada sier nei til pels

Prada-gruppen sier nei til pels

Blir pelsfrie fra neste år.

Nok en storaktør sier nei til pels. Onsdag kom nyheten om at Prada-gruppen nå sier nei til pels etter samtaler med Fur Free Alliance.

Fra og med neste år vil Prada-gruppen ikke lenger bruke pels i sine design og produkter.

Les også: Hva er status for den utskjelte pelsen i Norge?

– Prada-gruppen er forpliktet til innovasjon og samfunnsansvar. Vår pelsfrie politikk er oppnådd etter en positiv dialog med Fur Free Alliance, LAV og The Human Society of the United States- og er en forlengelse av det engasjementet. Å fokusere på innovative materialer vil gjøre at selskapet kan utforske nye grenser for kreativt design, og samtidig møte etterspørselen etter etiske produkter, sier Miuccia Prada i en uttalelse.

NOAH med i prosessen

NOAH er norsk representant i Fur Free Alliance. De har bidratt i prosessen med en rapport om nordisk pelsoppdrett, og ønsker Prada-gruppen velkommen til den stadige voksende gruppen av merker, designere, motehus og moteaktører som tar avstand fra pels.

– NOAH er stolte av å være en del av Fur Free Alliance, som har spilt en viktig rolle i Prada-gruppens standpunkt mot pels. Det er en seier for dyrene at stadig flere aktører i moteindustrien nå tar avstand til pels. Både for å møte kundenes krav til etiske klær, men også fordi de forstår viktigheten av å ta hensyn til dyreetikk og dyrevelferd. Her i Norge har vi i år endelig fått et vedtak om forbud mot pelsdyroppdrett, mens den norske motebransjen i lang tid har snudd ryggen til pels – og moteuken ble pelsfri i samarbeid med NOAH allerede i 2010. Det er med stor glede vi ser at stadig nye ledende motemerker blir pelsfrie, sier Siri Martinsen, leder i NOAH.

Pelsfri trend

De siste årene har flere merker, designere og motehus. Men også hele moteuker og byer valgt å ta avstand fra bruk av pels. Los Angeles og San Francisco har begge innført forbud mot salg av pels. Dette er noe New York også vurderer. London Fashion Week kunngjorde i september i fjor at de i samråd med designerne på det offisielle programmet droppet pels på catwalken og i presentasjoner. Det samme gjør nå moteuken i Amsterdam.

I desember i fjor kunngjorde erkefranske Chanel at de ikke lenger vil benytte seg av pels eller eksotisk skinn. Andre motehus som sier nei til pels er Gucci, BurberryVersace, John GallianoJean Paul Gaultier og Coach.

Hovedbilde: Getty Images.

Les også: Først kuttet de pels, nå sier det britiske motehuset nei til plast

Siste saker

Mest lest nå
Les mer