Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
kendall jenner i pelsjakke på catwalken for DSquared2

Los Angeles forbyr salg av pels

Blir den hittil største amerikanske byen som sier nei til pels.

Pelsdebatten koker over store deler av verden. Stadig flere designere og motehus sier nei til pels. Her hjemme går debatten rundt regjeringens forslag om å legge ned pelsdyrnæringen.

I august i fjor kom nyheten om at Los Angeles kan bli den hittil største amerikanske byen som forbyr salg av pels. I et forslag fra dyrevelferdsaktivister understrekes det at pelshandel er brutal, umenneskelig og unødvendig. Tidligere har San Francisco forbudt salg og produksjon av ekte pels.

Denne uken kom nyheten om at storbyen nå sier nei til pels.

Los Angeles Times skriver at forbudet vil gjelde fra 2021. Men det gjenstår fremdeles for ordfører Eric Garcetti å skrive under på avtalen ettersom avstemningen ikke var enstemmig. Dersom han gjør det vil salg av klær, sko og tilbehør med pels samt andre pelsprodukter bli forbudt i LA. De eneste som kan få tillatelse til å selge pels vil være godkjente vintage- og second hand-butikker.

Om flere byer nå vil følge i fotsporene til den amerikanske storbyen gjenstår å se. Men det er ikke til å stikke under en stol at stadig flere velger å ta avstand fra både pels og eksotisk skinn. Bare i år har det ledende motehuset Chanel annonsert at de vil gi seg med all bruk av begge materialene. Nærmest hakk i hæl fulgte Victoria Beckham som denne uka annonserte at hun fra høsten av vil kutte bruken av eksotisk skinn. Victoria Beckhams selvtitulerte motemerke har forøvrig aldri benyttet ekte pels i sine kolleksjoner.

Hovedbilde: Kendall Jenner på catwalken for Dsquared2. Foto: Getty Images.

Les også: London Fashion week blir pelsfri

Siste saker

Mest lest nå
Les mer