Rihanna i pels fra Versace

New York vil forby pels

Mener kunden ser etter etiske og bærekraftige alternativer.

Pels er et hett tema om dagen, og forrige måned ble det kjent at Los Angeles er den hittil største byen som forbyr salg av pels.

Dette eksempelet kan det nå se ut som New York vil følge. Paper Magazine skriver at det er stadig mindre akseptert å kjøpe og selge pels i storbyen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge New York Post ønsker New York å forby salg av pels innen 2021. Politiker Linda Rosenthal som har levert inn forslaget forteller til avisa at forbrukeren nå ser etter etiske og bærekraftige alternativer og at dette derfor et perfekt tidspunkt for å få gjennomslag for det nye lovforslaget på.

«Pelsdyrgårdene i USA avler dyr som vaskebjørn, rev, mink og chinchilla, bare for å drepe de for pelsen. Her bruker de grusomme og umenneskelige metoder», uttalte regjeringen.

Dersom New York velger å forby salg av pels vil de følge i forsporene til byer Los Angeles og San Francisco. Flere designere og motehus har også valgt å ta standpunkt i pelsdebatten. Merker som Coach, Burberry, Versace, Michael Kors, Gucci, Armani, Stella McCartney og Chanel benytter seg ikke av pels. I tillegg til det har også Amsterdam Fashion Week sagt nei til pels – et standpunkt også London Fashion Week tok denne sesongen.

Hovedbilde: Rihanna i pels fra Versace. Getty Images

Les også: Pelsdyrbransjen slakter regjeringens pels-nei