Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Nok en moteuke blir pelsfri

Snudde etter samtaler med det mye omdiskuterte PETA.

De siste årene har debatten om pels fart i moteverden. En rekke av verdens største motehus, som tidligere har forholdt seg tyste, har på grunn av endringer i forbrukernes syn på pels sett seg nødt til å ta et standpunkt.

Bare det siste året har Versace, John Galliano, Chanel, Burberry, Jean Paul Gaultier, og Coach tatt offentlig avstand fra pels, og lovet å ikke bruke det igjen i sine kolleksjoner.

I starten av september 2018 valgte også moteuka i London i samarbeid med designerne som skulle vise å si nei til pels. For få uker siden tok Los Angeles det hele et skritt lengre, og har som den hittil største amerikanske byen gjort det ulovlig å selge pels fra og med 2021.

Nå er det moteuka i Amsterdam som føyer seg etter denne ganske massive trenden.

Dette skal ha skjedd etter at ledelsen for Amsterdam Fashion Week har vært i samtaler med den mye omtalte og noe omstridte PETA, som er verdens største organisasjon for dyrerettigheter og -vern.

– AFW kan stolt melde at vi i samarbeid med PETA fra nå av vil være en pelsfri plattform, sier Daniel Bles, Administrerende direktør for moteuka i Amsterdam, i en uttalelse.

SAKS POTTS – På tross av den økende trenden om å ta avstand fra pels er det ikke alle som gjør det. Danske Saks Potts bruker ekte pels, og har blitt en favoritt blant mange fashionistaer de siste sesongene.

Ifølge PETA avlives fremdeles omtrent 100 millioner pelsdyr på verdensbasis hvert år.

Her hjemme bestemte den norske regjeringen i fjor å avvikle pelsdyrnæringen fra og med 2025.

Norges svar på moteuka, Oslo Runway, som forøvrig har trykket på pauseknappen denne sesongen, har foreløpig ikke tatt standpunkt til pels.

– Oslo Runway har eksistert i tre år og vårt fokus er på de norske merkene. Nå er det slik at de fleste norske merkene ikke benytter pels, så det har ikke vært et aktuelt område for oss å vurdere. Hvis vi begynner å se en økning av pels på catwalken, er dette noe vi da må ta opp og overveie, sa Oslo Runway-leder Ditte Kristensen til Melk & Honning i fjor.

Hovebilde via Vogue Portugal, Januar 2018

Les også: Pelsdyrbransjen slakter regjeringens pels-nei

Siste saker

Mest lest nå
Les mer