Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

London Fashion Week blir pelsfri

Dropper pels på catwalken og i presentasjoner.

Stadig flere dropper pels både her hjemme og internasjonalt. Det gjelder også andre dyreprodukter.

Nå sist var det det britiske luksusmotehuset Burberry som annonserte at de blir pelsfrie, og med det føyer de seg inn i rekken av navn som Versace, Gucci og Armani.

«Det var aldri en del av vår kreative visjon og det vi står for», sa Burberry-topp Marco Gobbetti til Business of Fashion. «Og da mener jeg helt ærlig at det ikke er kompatibelt med moderne luksus og i den verden vi lever i i dag. Riccardo [Tisci, sjefsdesignere ved Burberry red.anm] har også sterke meninger om dette».

Nå blir den nært forestående London Fashion Week også pelsfri som den første, store internasjonale moteuka.

Det gjelder både på catwalken og i presentasjoner, og vil tre i kraft med umiddelbar virkning. Det betyr at den britiske moteuka som sparkes igang allerede denne uka blir fri for pels.

Avgjørelsen kommer i kjølvannet av en spørreundersøkelse som British Fashion Council gjorde blant designerne på det offisielle programmet under den britiske moteuka og som en del av deres Positive Fashion-initiativ som skal fremme positive endringer i den britiske moteindustrien. Det skriver Fashionista.

– ‭Det er fantastiske nyheter at moteuka i London går foran og blir den første store moteuka som blir pelsfri. Det er ingen av designerne som har pels i kolleksjonene i år, og det er stort. Vi håper moteuka i London vil ta skrittet videre og innføre et forbud mot pels, slik at det ikke dukker opp på catwalken til neste år, sier Kaja Ringnes Efskind, kommunikasjonsrådgiver i Dyrevernalliansen til Melk & Honning.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Hovedbilde via Instagram

Les også: Norsk kleskjede får mangfoldkritikk for dette bildet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer