Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Versace dropper pels

– Pels? Jeg er så over det.

De siste årene har motebransjen vært preget av to motstridende trender: Noen motehus, blant dem Fendi, sverger fortsatt til bruken av pels, mens stadig flere anser det som et avsluttet kapittel. Blant sistnevnte er Giorgio Armani og Gucci som begge tidligere har annonsert at de dropper pels fra alle sine fremtidige kolleksjoner.

Nå blir også Versace pelsfrie. Det annonserte kreativ leder Donatella Versace denne uka i et intervju med 1843 Magazine.

– Pels? Jeg er så over det. Jeg ønsker ikke å drepe dyr for å lage mote. Det føles ikke rett, sier hun i intervjuet og legger til: 

– Selv om andre merker har som Gucci, Tom Ford, Givenchy og Michael Kors, har droppet pelsbruken i det siste, så er det et rimlig stort skritt for et motehus som for det meste har oversett problematikken med det, inntil nå. Til syvende og sist er jo Versace et gjennomført glamorøst og overdådig merke, og hva er vel et tydligere symbol på rikdom og glamour enn en fluffy mink-kåpe? 

Med det sagt skriver Vogue at Donatella Versace gjennom de siste sesongene har beveget seg mot et mer politisk uttrykk. I SS18-kolleksjonen som ble vist under moteukene i fjor høst viste hun klær med print som «Unity, Loyalty, Courage og Love». 

Hovedbilde via Hypebae

Les også: Donatella Versace hylles i ny video: Se den her

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Siste saker

Mest lest nå
Les mer