Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
John Galliano sier nei til pels
PELSFRI: John Galliano sier nei til pels. Maison Margiela blir pelsfritt - og han vegetarianer.

Nå sier også John Galliano nei til pels

Maison Margiela blir pelsfritt – og sjefsdesigneren vegetarianer.

Merker som Gucci, Tom Ford, Hugo Boss, Armani og nå sist Versace har alle allerede gjort det. Nå sier også Maison Margiela, med sjefsdesigner John Galliano i spissen, nei til pels. 

Her er Melk & Honnings oversikt over hvilke merker som er pelsfrie – og hvilke som ikke er det.

I et intervju med franske ELLE fortelle Galliano om da han var i Saint Tropez med skuespiller Penélope Cruz. Der møtte han en av toppene i dyrevernsorganisasjonen PETA som fikk designeren til å endre mening om både det å spise kjøtt og det å bruke pels i sine design.

– I dag ønsker vi ikke et produkt, vi vil ha etikk, vil vi ha et firma som forsvarer verdiene som vi beundrer, sier Galliano i intervjuet

Den britisk-spanske motedesigneren har tidligere vært sjefsdesigner ved både Givenchy og Christian Dior, og har også sitt eget selvtitulerte merke. Givenchy har nylig blitt pelsfrie, mens Dior på sin side har en lang historie med å bruke pels. Under Galliano var merket stadig utsatt for kritikk fra dyrevernere. I 2003 da PETA demonstrerte utenfor en av visningene kom en demonstrant seg opp på catwalken, men ble fort dratt vekk igjen av vakter. Antrekket som ble vist rett etter var en stor, lilla pelsjakke. Se video her:

Les også
Hailey Bieber sitt hudpleiemerke saksøkes

Siste saker

Mest lest nå
Les mer