Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Holzweiler-familien er Mote-Norges mektigste. (Foto: Ignat Wiig)

Mote-Norges mektigste-vinnerne lover nok en nylansering i 2022

Holzweiler tar seg ikke tid til pauser til tross for stor suksess.

For syvende året på rad har Melk & Honning kåret mote-Norges mektigste aktører med en prisutdeling i samarbeid med en utvalgt jury.

Under gårsdagens kåring var det Holzweiler som havnet på topp av de 15 som har utmerket seg mest i norsk mote i år.

Tittelvinnerne har vært på topp to ganger tidligere, både i 2018 og 2019.

I år begrunner juryen at Holzweiler er tilbake på topp med en rekke punkter, blant annet deres nytenkende holdning og nye prosjekter.

Selv kan de røpe at de er langt fra nær å sakke farten – og at vi snart kan vente oss nok en nylansering fra familiebedriften.

– Vi lanserer en veldig spennende ting i starten av 2022, forteller Susanne Holzweiler til Melk & Honning.

– Vi kan jo kanskje hinte litt. Det er noe som handler om hvordan vi handler klær. Ikke en ny måte, men en ny måte vi selger klær på. Det gleder vi oss til!

Holzweiler-familien er Mote-Norges mektigste. (Foto: Ignat Wiig)

Nyåpninger, nylanseringer og nye konsepter har i det hele tatt preget Holzweilers utvikling de siste par årene. Korona var ingen spiker i kisten for Holzweiler-familien.

Det innovative motehuset fikk nylig mye oppmerksomhet for å ekspandere inn i restaurantbransjen med spisestedet Holzweiler Platz midt i Oslos nye it-bydel. I tillegg har de kjørt på med storsatsing på lifestyle-konsept på Fornebu S. De inntok også Bergen, med sin første butikk utenfor Oslo.

De kan også skryte på seg pop-ups både på Selfridges i London og på det såkalte fremtidens kjøpesenter i Beijing. Etter den danske moteuken i februar i fjor, ble deres digitale presentasjon løftet frem av flere internasjonale medier – og merket ble skamrost av WWD.

I tillegg kan de skilte med en rekke samarbeid med større navn som Vestiaire Collective, Emilie Nicholas og Hypebeast.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

– Jeg føler meg veldig rørt faktisk. Veldig takknemlig, sier Holzweiler om førsteplassen.

– Det er veldig hyggelig å få denne anerkjennelsen i et år som har vært så spesielt – men hvor vi jo absolutt bare har hatt klampen i bånn og gjort det beste ut av det. Det er hyggelig at dette er blitt sett!

– Også er det så mange gode nå. Så jeg synes jo at det å vinne i en gjeng med så mange talenter føles veldig stort, forteller Maria Skappel Holzweiler.

Begge setter de også pris på utviklingen som har vært felles for den norske motebransjen den siste tiden. De merker seg positive endringer.

– Jeg føler man i bransjen står mer sammen enn man har gjort tidligere, at det er mer støtte. Man heier på hverandre, mener Skappel Holzweiler.

– Jeg føler at vi begynner å få etablert en ordentlig bransje, sier Holzweiler.

– Jeg merker også at folk i utlandet ser dette. Når vi snakker med folk utenfor Norge, enten det er kunder eller presse, så er alle veldig nysgjerrige på Norge på en ny måte enn det de har vært før. Det synes jeg er veldig kult.

Motehuset Holzweiler har ikke ligget på latsiden de siste årene. (Foto: Jakob Landvik)

De ser også viktigheten av enkeltpersoner som utmerker seg i den norske motebransjen for tiden. De trekker frem Rawdah Mohammed, som er nummer to på årets liste, og Ceval Omar, som ligger på 13. plass.

– Det er mange tøffe personligheter nå – sånn som Rawdah. Kjempekult at hun kom på andreplass, understreker Skappel Holzweiler.

– Jeg er så stolt av mye av det som kommer herfra nå. Det er mange spennende ting som skjer i denne bransjen nå!

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Holzweilers reise startet helt tilbake i 2006, da søsknene Susanne og Andreas Holzweiler startet opp klesagenturet Holzweiler Agency. I 2013 så de sitt snitt til å komme med sin første kolleksjon – skjerf. Disse skulle vise seg å bli svært populære, over all forventning. Siden har det mildt sagt gått riktig vei for merket, som ansees som ett av Norges fremste motemerker.

Les også: Pia Henriksen anmelder førsteutgaven av Vogue Scandinavia

Siste saker

Mest lest nå
Les mer