Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto via W Magazine

Forbyr salg og produksjon av pels

– Gode nyheter for dyr og alle som er glade i dyr, mener norsk dyrevernorganisasjon.

Mye har skjedd på pelsfronten de siste årene. Samtidig som flere moteuker er blitt pelsfrie, sier stadig flere designere og motehus nei til pels. Deriblant Prada-gruppen, Burberry, Chanel, Jean Paul Gaultier og Versace.

California har flere ganger ledet an. I vinter ble Los Angeles den hittil største amerikanske byen til å forby salg av pels. Mens California tidligere i høst ble første stat til å forby salg av pels i USA.

Nå tar Vestkyst-staten det et hakk videre ved å forby salg og produksjon av ny pels.

Gavin Newsom, guvernør i California, som undertegnet den nye loven lørdag kalte forbudet for «en av de sterkeste lovene for dyrerettigheter i amerikansk historie» i en uttalelse. Det skriver Reuters.

Det finnes imidlertid unntak for forbudet. Disse gjelder second hand-pelsprodukter og pelsplagg brukt av innfødte amerikanske stammer for spirituelle eller kulturelle formål.

– Dette er fantastiske nyheter, og vi håper at California vil få følge av flere amerikanske stater etterhvert. California er toneangivende for både miljø og dyrevern, og dette blir lagt merke til i resten av USA, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen til Melk & Honning.

– Vi ser at pelsdyrnæringen nå sliter i stadig flere land, og det er veldig gode nyheter for dyr og alle som er glade i dyr, avslutter hun.

Mye har også skjedd her hjemme – i sommer kom nyheten om at regjeringen legger ned pelsdyrnæringen i Norge. Det etter at pelsdyrbransjen i vinter slaktet regjeringens forslag til forbud. Samtidig jobber NOAH som hvert år arrangerer fakkeltog mot pels i Norge for et norsk forbud mot import av pels.

Les også: Kongelig stjernefotograf sier nei til pels

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Nana Asamoah

Siste saker

Mest lest nå
Les mer