Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mote- og skjønnhetsbransjens beste kjendissamarbeid i 2016

At mote- og skjønnhetsbransjen samarbeider med kjente fjes er intet nytt, men 2016 har dog bydd på mange av slaget.

I løpet av året har vi sett en haug kjendiser som har designet sin egen kleskolleksjon eller fått navnet sitt underskrevet på en sminkelinje. Nesten hver uke har et nytt samarbeid blitt sluppet.

Melk & Honning oppsummerer de beste kjendissamarbeidene i løpet av 2016:

Rihanna x Puma

I 2015 ble det kjent at Rihanna skulle teame opp med det tyske sportsmerket Puma, men det var ikke før i år vi fikk den første kleskolleksjonen av Fenty x Puma i butikk. Både under moteuken i New York i februar og Paris i september viste Riri kolleksjonene sine med mye positive omtaler – og vi kan ikke vente til vårkolleksjonen preget av duse pastellfarger lander i 2017.

16aw_ig_sp_fenty-collection_teaser

Rihanna x Manolo Blahnik

Man kan vel godt si at Rihanna ikke bare har vært dronninga av hitlistene, men også samarbeid i år? Hun har nemlig også teamet opp med den spanske skodesigneren Manolo Blahnik. Den lukseriøse kolleksjonen består av fire forskjellige denimsko og ligger i den høyere prisklassen.

rihanna-manolo-blahnik-bellanaija-april2016_rihanna-1-april-2016-issue-vogue-25april16-craig-mcdean_b

Rihanna x Dior

Nei, det stopper nemlig ikke der. Riri har også samarbeidet med Dior om en kolleksjon med solbriller. For et par år siden ble artisten ambassadør for det franske motehuset, og det er første gang luksushuset lar noen av deres ambassadører få være med i designprosessen. Rihanna skal ha valgt både materialer og farger selv, og har kanskje bidratt til at raske briller plutselig er på alles ønskelister.

riri1

A$AP Rocky x Guess

Rapperen Rakim Mayers, bedre kjent som A$AP Rocky, var det første kjente fjeset som samarbeidet med Guess sin underlinje Guess Originals. Kolleksjonen er fylt med 90-tallsinspirerte baseklær der en finner hardvasket denim, stripete sweatshirts, collegejakker og topper.

Les også
STILORAMA: Adrian Amara

Les også: A$AP Rocky med enda et designsamarbeid

asap-x-guess-holding

Pharrell x adidas Originals

Pharrell Williams sitt samarbeid med Adidas har vært meget vellykket med sine fargerike tolkninger av den ikoniske joggeskoen Superstars, og han booster til og med salget til det tyske sportsmerket mer enn kollega Kanye West. I år ble samarbeidet ytterligere utvidet med en full sportslig og sommerlig kolleksjon under navnet «Pink Beach», inspirert av øylivet i Karibien.

pharrell-williams-x-adidas-pink-beach-campaign-by-viviane-sassen-6

Gigi Hadid x Tommy Hilfiger

Supermodellen Gigi Hadid ble slått av lillesøster Bella som årets modell, men hun har ikke bare gjort modelljobber i år. Amerikanske Gigi designet nemlig sin første, men helt sikkert ikke sin siste, kleskolleksjon med Tommy Hilfiger. Kolleksjonen skulle fange supermodellens California-vibe som er moderne og ungdommelig mikset med Tommy Hilfigers mer tradisjonelle amerikanske uttrykk og hadde et tydelig maritimt tema.

screen-shot-2016-12-30-at-12-25-51

Gigi Hadid x Stuart Weitzman

Når Gigi Hadid først er ved tegneblokka virker det ikke som hun har lyst til å slutte med det første. Hadid lanserte nemlig også en skokolleksjon i samarbeid med den amerikanske skodesigneren Stuart Weitzman nå nylig. «The Gigi Boot» kommer i krokodilleskinn og metallisk overflate i enten gull eller sølv, til rett under fem norske tusenlapper.

gigi1-768x432

Victoria Beckham x Estée Lauder

Victoria Beckham nøyer seg ikke bare med sin egen kleslinje, hun vil også bidra til at kvinner føler seg sexy og selvsikre med sin samarbeidskolleksjon med sminkemerket Estée Lauder. I et begrenset opplag kom Posh Spice med til sammen fjorten produkter, inkludert blant annet leppestifter, highlightere, øyenskygger, bronzer og linere.

victoria-beckham

Jenny Skavlan x Vero Moda

«Sy om»-stjerna og skuespiller Jenny Skavlan lanserte i år en kolleksjon i samarbeid med den danske kleskjeden Vero Moda. Kolleksjonen var en del av kjedenes bærekraftige linje «GREEN ATTITUDE» og var kun tilgjengelig på det norske markedet. Gjenbruks-dronninga fokuserte både på bærekraftige materialer og at snitt og farger i kolleksjonen skulle ha et tidløst uttrykk.

vmj_03082016_1207-1

Kat Von D x Too Faced

Tatovøren Kat Von D har blitt kjent for sine feilfrie eyeliner og har lansert sitt eget selvtitulerte sminkemerke. Men i år teamet hun også opp med sminkemerket Too Faced om en øyeskyggepalett. Når to motsetninger, men likevel geniale på hver sin måte samarbeider, kan det jo ikke slå feil.

Les også
Sleepers samarbeider med Ida Broen

kat_jerrod_2

Beyoncé x Topshop

Superstjernen Beyoncé lanserte i år et samarbeid med den britiske kleskjeden Topshop. Kleskolleksjon «Ivy Park», som er kalt opp etter parken Bey pleide å jogge i, består av over 200 sporty plagg som virkelig gjør at du får lyst til å ta en tur på treningsstudioet.

beyonce-ivy-park

Kanye West x adidas

Rapperen Kanye West har hatt et turbulent år kan man si, spesielt de siste måndene. Men han hadde en pangstart på året da han hadde visning av sin Yeezy-kolleksjon på Madison Square Garden under New York Fashion Week i februar. I høst hadde han også visning hvor han lot hele moteeliten vente i flere timer i varmen før showet startet. På tross av litt drama, selger sneakersene som bare det og folk sitter i flere døgn i kø for å få tak i et par.

kanye-west-adidas-yeezy-expansion-001

Supreme x Black Sabbath

Supreme står for kanskje årets mest overraskende samarbeid – men likevel ikke. Det New York-baserte skatemerket har temaet opp med heavy metal bandet Black Sabbath frontet av Ozzy Osbourne, og står helt i trå med at merch er hottere en noen gang. Kolleksjonen består blant annet av store olajakker, t-skjorter og hoodies med trykk.

nylig-oppdatert56

Les også: Moteekspertenes oppsummering av året – Fra høydepunkter til nedturer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer