Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
11 vintagebutikker i Oslo
Foto: Instagram/@goodvibesvintagevan

11 fine vintagebutikker i Oslo

Her shopper du vintage i hovedstaden.

For rundt ti-femten år siden var vintage kun for spesielt interesserte, og det var ikke akkurat flust av vintagebutikker i Oslo.

Mye har imidlertid skjedd de siste par årene. Flere vintagebutikker har poppet opp i hovedstaden og gir forbrukere med det mulighet til å shoppe med litt bedre samvittighet. Det passer også fint med redesign-bølgen som har skylt innover trendbildet.

Flere vintagebutikker har også som mål om å fjerne det noe kjipe, ufortjente stemplet vintage har fått.

En vintagebutikk må selvfølgelig ikke være mørk og kjip og lukte av gammel kjeller. Grønne planter og fresh innredning har dermed blitt hyppig brukt for å vise at brukte klær kan være like lekkert som nye (eller lekrere). Så lenge de blir presentert på en fin måte.

Les også: Vintage secondhand, retro – hva er egentlig forskjellen?

Her er 11 fine vintagebutikker i Oslo.

Prisløs Vintage

Prisløs startet i Trondheim i 2015, men ble flyttet til Oslo fem år senere. Bak konseptet står Sophia Johansson og Ivar Djurhuus. De har siden starten ønsket å jobbe mot fordommene og stereotypene som finnes mot bruktbutikker. Butikken ligger i en av hovedstadens luksusgater, og tilbyr håndplukket vintage og secondhand.

Velouria Vintage

Åsa Formark har drevet Grünerløkka-legenden Velouria Vintage i over ti år. Her finner du en salig blanding av alt fra søte 50-tallskjoler, trendy 80-tallsbluser, tøffe cowboyboots, elegante kasjmirgensere og rocka band t-skjorter til paljett-overdeler og designervintage fra merker som Chanel.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av velouriavintage (@velouriavintage)

Good Vibes Vintage

Etter å blant annet ha jobbet for en britisk vintagebutikk på Roskilde, bestemte Jessi Blackwell og Tobias Himmelstrup seg for å følge drømmen og åpne sin egen butikk. Med en forkjærlighet for skating og snowboarding, fokuserer de på vintage fra 80- 90- og 00-tallet i butikken øverst i Markveien på Grünerløkka.

Uff

Uff har fått litt av et løft de siste årene. I dag flokker tenåringene seg til butikkene i både Prinsens gate i Kvadraturen, Hegdehaugsveien på Frogner og Thorvald Meyers gate på Løkka, der de i helgene gjerne står i lange køer for siste skrik innen gjenbruk (Y2K-mote, vil det si). Men butikkene har mye annet også fra både 50- 60- og 70-tallet. Tidligere i år åpnet Uff en ny butikk i Brugata også.

Ekko Shop

I 2018 åpnet stylist Eirik Mogseth butikken Ekko Shop i et lite lokale på Grünerløkka. I 2020 flyttet butikken inn i større lokaler på Øvrefoss øverst på Løkka. Her selger han både vintage og secondhand på kommisjon. Vi snakker designermerker som Balenciaga, Max Mara, Dior, Sandro, Saint Laurent, Isabel Marant, Maje, Filippa K og Gucci. I fjor begynte Ekko også å selge håndplukkede klær til herre.

Vintage Wear by NY

Vintage Wear har to vintagebutikker på Grünerløkka. Mens hovedbutikken ligger i Thorvald Meyers gate, ligger en mer spesialisert vintage jeans-butikk i Rathkes gate, et lite steinkast unna Sofienbergparken. Her finner du klær fra blant annet 80- 90- og 00-tallet.

Frøken Dianas Salonger

Finner du ikke drømmeblusen her, finner du den nok aldri (sorry). For det er ikke uten grunn at Frøken Dianas Salonger (på folkemunne Dianas) omtales av mange som selve «blusehimmelen». Her har de nøye utvalgte vintagebluser – mange fra Japan, i tillegg til kjoler, skjerf, lekre smykker, håraccessoirer og lignende. Butikken fører også sitt eget, etiskproduserte klesmerke.

Robot

Robot har ligget på Løkka siden 2005, og er faktisk en av Oslo eldste vintagebutikker. Her finner du ulike plagg fra en rekke tiår, i tillegg til mye forskjellig tilbehør som freshe klipsøredobber og kule solbriller som setter prikken over i-en. Butikken har et eget Y2K-hjørne, selvfølgelig.

Past

Mange forbinder nok norske Livid med jeans. Sommeren 2020 åpnet konseptet imidlertid sin første vintagebutikk i Oslo. Past midt i Markveien på Løkka har håndplukket vintage, og blant annet jeans, skjorter, dressbukser, strikk, kjoler og jakker fra ulike tiår, i tillegg til haugevis av lekre sjal. De følger sesongene, hvor utvalget i butikken gjenspeiler årstiden. Butikken har i tillegg en egen reparasjonsfabrikk.

Retrolykke Klær

Retrolykke er for mange blitt et kjært tilskudd på Grünerløkka med sine digge milkshakes, til-å-få-vann-i-munnen-av-vafler og retro nips fra 50- 60- og 70-tallet. Men visste du at nesten helt nederst i Markveien har Retrolykke klesbutikk? Her får du nyproduserte klær fra merker som Run & Fly – men også et nydelig utvalg vintage klær og tilbehør. Absolutt verdt et besøk.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Retrolykke (@retrolykkesklaer)

Ma Vintage

Ma Vintage på Briskeby regnes nærmest som en legende blant Oslos vintagebutikker, og ikke uten grunn. Butikken har holdt det gående siden 2009 og selger brukte klær fra kremmerker som Hermès, Chanel, Bottega Veneta og Celine – både klær og tilbehør.

Les også: 9 shoppingfavoritter i Oslo

Les også
Dette vet vi så langt om sesong 2 av nye Gossip Girl

Siste saker

Mest lest nå
Les mer