Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Prisløs Vintage åpner Oslobutikk
Foto: @danielalmaas modell: @itsbendu

Prisløs Vintage åpner sin første Oslo-butikk

Slik skal de overbevise gjenbruksskeptikere.

Tidligere i høst skrev Melk & Honning om Trondheims-butikken Prisløs Vintage som satser på nettbutikk med ambisjoner om å bli Norges største vintagebutikk på nett. Nå åpner de sin første fysiske Oslo-butikk.

– Vi tenker at fysiske butikker er superviktige å ha, og kanskje viktigere nå enn noensinne. Ensomhet er et sosialt problem i Europa, og øker med koronasituasjonen, sier Sophia Johansson i Prisløs Vintage.

– Prisløs er mye mer enn en klesbutikk. Vi ønsker å møte kundene våre, bli kjent med dem og finne ut hva de trenger for å føle seg vel. Vintage og bærekraftig mote er en livsstil tilknyttet identitet, som for oss handler om mye mer enn salg.

Prisløs Vintage åpner sin første Oslo-butikk
Ivar Djurhuus og Sophia Johansson i Prisløs Vintage. Alle foto: Prisløs

I Oslos luksusgate

I tillegg er det viktig for mange kunder å kunne se og prøve vintageplaggene fysisk, kjenne på kvaliteten på materialer og se nærmere på form og søm, mener hun.

Den nye butikken er en pop-up shop. Den åpnet torsdag i Nedre Slottsgate kjent for sine mange luksusbutikker, og ligger bare et steinkast unna Prinsens gate som flere aktører den siste tiden har rømt grunnet høye husleier og synkende omsetning. Det skremmer ikke Prisløs Vintage.

Prisløs Vintage åpner sin første Oslo-butikk

– Her er det mange unike butikker med fokus på kvalitet. Det er også mye håndverk i området, og ikke minst fokus på norsk mote. Vi mener at vintage passer veldig godt inn her, siden vintageplagg jo er designet med sjel i kvalitetsmaterialer, fra en tid da det var mer verdsatt og vanlig.

Prisløs Vintage åpner sin første Oslo-butikk

Hva tenker dere om konkurransen fra etablerte vintageaktører?

– Vi tenker at jo flere gjenbruksbutikker, dess bedre! En engelsk undersøkelse viser at innen ti år vil second hand overgå fast fashion i England. Vi ser også at store kjeder allerede har begynt å endre sine forretningsmodeller i en grønnere retning.

– Fremtiden er sirkulær, og vi vil være med på å inspirere flere til å satse på gjenbruk. Vi mener at vi trenger flere ulike selvstendige aktører som legger sin lidenskap og kunnskap i sitt konsept, slik at det blir mer mangfold og særegenhet, heller enn at UFF og Fretex skal ha monopol på norsk gjenbruksbutikkdrift.

Prisløs Vintage åpner sin første Oslo-butikk
@itsbendu poserer i den nye butikken.

Vil utfordre fordommer mot bruktbutikker

Prisløs Vintage ønsker å jobbe mot stereotypene og fordommene som finnes mot bruktbutikker. For en vintagebutikk trenger ikke å være et mørkt og lite kott. Den kan være moderne og kul.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

– Denne gangen har vi valgt å eksperimentere med farger med en gul og en lilla pastellvegg inspirert av Carousel på Grünerløkka. Vi har også lekt oss med tekstiler, og har sydd en tekstilvegg inspirert av Acne. F5 har designet våre klesstativ, og vi har fått dem designet og plassert slik at butikken føles luftig og oversiktlig.

– Vi har også slengt oss på trenden med foaming mirrors. Vi håper at kundene synes butikken er fresh, artig og stilfull.

Åpner sin første Oslo-butikk
Åpner sin første Oslo-butikk

Utvikler vintageutleie

Selv om butikken er en pop-up, har Prisløs Vintage store planer. De er i dialog med flere aktører og har søkt midler til å utvikle konseptet. De er også i gang med å utvikle vintageutleie, og satser på dette til neste år.

De innrømmer at det ikke er den beste timingen å åpne dørene mens koronapandemien fortsatt herjer, men er håpefulle likevel.

– Vi ønsker å være der for de som har behov for å komme seg en tur ut, slå av en prat og prøve litt klær for å føle seg bedre. Det er utrolig hva klær kan gjøre med humøret og selvfølelsen. Det er viktig at man tillater seg å komme seg litt ut også innimellom, og selvfølgelig overholder smittevernreglene.

– Vi skal i hvert fall gjøre det vi kan i butikken for å overholde smittevern, og for at våre kunder skal føle seg trygge. Så håper vi at folk tar turen og ønsker oss velkommen i denne fine byen.

Flytter vintagebutikken fra Trondheim til Oslo

Les også: Slik shopper du julegavene koronavennlig

Siste saker

Mest lest nå
Les mer