Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Ny nisjebutikk åpner på Grünerløkka

Satser på vintage og second hand – men alle plaggene må ha sin egen kjærlighetshistorie.

– Ekko er jo et gjenklang. Jeg tolker det som at noe er fra fortiden, men selv om ting er gammelt eller brukt, så har det fortsatt en verdi for den neste eieren. Klærne bærer med seg sin egen fortelling og identitet, forteller eier av Ekko Shop, Eirik Mogseth.

Grunnideen bak konseptet er at plaggene skal få leve videre og at historien fortsetter. Butikken skal være i konstant utvikling. Jeg vil høre på kundene jeg får og hva de ønsker. Vil folk ha dyrere merker, så er jeg med på det – og vil de ha noe rimeligere, så ordner jeg det. Det skal lyttes til de som handler her, og det er noe jeg tror vil gjøre denne butikken unik.

Endelig butikk

Eirik Mogseth har vært i motebransjen i 15 år, men drømmen om å åpne egen butikk har ikke blitt til – før nå. Denne måneden åpner butikken Ekko Shop på Grünerløkka.

– Det å tørre å satse har alltid vært det store temaet. Jeg vil kunne tilby folk noe litt annet enn hva vi ellers ser. Vintage og second hand kan jo være alt mellom himmel og jord – og mange vil nok forbinde det med loppemarked, illeluktende klær eller dårlig passform – men jeg er veldig opptatt kvaliteten og jeg velger ut hvert plagg selv.

– Jeg vil gi folk på Grünerløkka det de fortjener. I det siste har det åpnet flere kjedebutikker som Carlings, BikBik, COS, Weekday og Lindex her – så jeg vil gi et motsvar til det og heller tilby en nisje, men til en fornuftig pris.

– Ekko Shop skal være tilgjengelig for unge folk, studenter, voksne og etablerte. Det er et alternativ til kjeder som jeg mener har en dårlig holdning til klær og tekstilindustrien. Det skal være noe positivt – og håpet er at alle plaggene skal få et videre liv.

Mogseth understreker at til tross for en økende mengde av kjedebutikker, er fortsatt Grünerløkka et koselig sted – og han var aldri i tvil om at det var her han ønsket å åpne butikk.

Kjærlighet for hvert plagg

– For det første så må alt jeg tar inn i butikken snakke til meg med en gang. Jeg kan ikke ha noe her som jeg må lure på om en stygt eller som jeg bare liker sånn halvveis. Alt jeg selger må ha sin egen historie og fortelling. Det er punkt nummer én. Nummer to er kvaliteten. Det skal ikke være hull eller dårlig lukt.

– Jeg er opptatt av at butikken skal ha en helhet, så utseendet vil variere veldig og butikken vil hele tiden være i bevegelse – nærmest hver uke. Du vet aldri hva du kommer til å finne her. Det skal være nesten som en skattejakt å besøke butikken.

Mogseth er tro mot seg selv under hele prosessen hvor han velger ut nye klær og tilbehør til butikken. I vinduet står det flere vintagevesker signert store motehus som Cartier og Céline, mens på stativene med klær finner vi merker som Carven, Isabel Marant, Acne Studios, Lovechild, Rodebjer og Dries van Noten – for å bare nevnte noen.

På et bord ligger det et silkesjal fra signert motehuset Lanvin, vintage perlesmykker og øredobber som er designet av Helle Lie Jakobsen, som er masterstudent ved Kunsthøyskolen i Oslo.

Alle varene kommer fra butikker som Mogseth samarbeider med i inn- og utland. I tillegg til det har han noen spesielle avtaler med privatpersoner – men det stilles høye krav til alt som leveres.

Eksklusivt trekkplaster

Mogseth forteller at han tror folks interesse for designervesker vil komme ham til nytte. Etterspørselen etter vesker kan fungere som et trekkplaster for en nyåpnet vintage-butikk, og allerede nå kan han røpe at han har avtaler om vesker fra store motehus som Dior, Fendi og Chanel.

– Det er ikke nye varer, men autentiske vintagevarer. Da er de minimum 20 til 30 år. Jeg merker allerede en stor interesse for designervesker.

Butikken til Eirik Mogseth, Ekko Shop, holder sin første åpningsdag allerede torsdag 8. februar.

– Grünerløkka er jo «all about the weekends», så til å begynne med holder butikken åpent fra torsdag til søndag, avslutter Mogseth.

Adresse: Seilduksgata 6, inngang i Markveien. Instagram / @Ekko_Shop

Alle bilder: Silje Skarra

Les også: Ung, norsk designer vant høytstående pris i København

Siste saker

Mest lest nå
Les mer