Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Uff åpner ny butikk i Oslo
Uff i Trondheim. Foto: Sara Bjareng

Nå åpner Uff ny vintagebutikk i Oslo

– At Osloborgere elsker brukt er svært tydelig.

Til tross for koronapandemi, har mange valgt å satse de siste par årene. Og det gjelder ikke bare kleskjeder med store muskler, men også mindre nisjekonsepter – og ikke minst bruktkonsepter.

Nå åpner Uff ny vintagebutikk i Oslo.

Denne gangen er det i Brugata i Oslo sentrum, der klesbutikken Brands 21 tidligere lå.

– Butikken vår i Brugata vil ha et litt annet konsept enn våre allerede eksisterende butikker, sier Sara Bjareng, kommunikasjon- og markedsansvarlig i Uff til Melk & Honning.

De har valgt å kalle den nye butikken på 240 kvadratmeter Uff Second Hand Family Shop. Denne vil ha noe vintage som de alltid har og et utvalg av moderne klær – noe bredere enn i de andre butikkene.

– Det vil være stor variasjon i stiler tilpasset alle generasjoner. Og vi vil også ha et utvalg barneklær slik at butikken kan tilby noe for hele familien, fortsetter hun.

I tillegg vil de tilby fast pris på de ulike kategoriene, så tøyet ikke er priset individuelt slik de ellers gjør. Dette mener de gjør at man kan gjøre gode kupp til en god og forutsigbar pris.

uff stavanger
Uff har også butikk i Stavanger. Foto: Sara Bjareng

– At Osloborgere elsker brukt er svært tydelig.

– De tre eksisterende butikkene våre i Oslo har blitt tatt godt imot, og vi føler ikke at etterspørselen for second hand er mettet i Oslo. Derfor tror vi denne sirkulærrettede trenden til å velge brukt bare kommer til å fortsette å øke. 

Valget av lokasjon falt på Brugata fordi de fikk et tilbud på et fint og sentralt lokale.

– Det er også mye fottrafikk her som vi tror vil bringe oss mange forbipasserende kunder.  Vi ønsker med denne butikken å tiltrekke oss kunder fra hele Oslo og omegn. 

Les også
Er vifter sommerens heteste tilbehør?

Det er jo ingen hemmelighet at Brugata lenge er blitt sett på og dekket i media som en noe belastet gate. Hva tenker dere om å åpne butikk her?

– Det har selvfølgelig vært oppe til diskusjon hos oss. Og vi må ta flere sikkerhetsmessige hensyn når det kommer til både varene i butikken og de ansatte som jobber der. Men vi har valgt å være positive til Brugata som område, og jobbe med tilrettelegging som gjør at det vil være mulig å drive butikk her med ansatte som føler seg trygge på jobb. 

uff
Utenfor butikken på Grünerløkka. Foto: Noah Gylver

– Vi håper også at en UFF-butikk her vil bidra til å løfte Brugata og skape mer liv i gaten. Vi vil være en butikk som ønsker velkommen til alle mennesker i dette området, og sammen med de andre aktørene i denne gaten jobbe med å gi Brugata et bedre rykte.  

Mange husker nok godt Uff Underground som lå i en enorm kjeller i Storgata for en del år tilbake. Siden den gang har flere vintage- og bruktbutikker kommet og gått på ulike adresser rundt omkring i Oslo.

Bare de siste par årene har perler som Prisløs Vintage, Livid Vintage, Ekko Shop, Fargestift og Good Vibes Vintage etablert seg i Tigerstaden.

– Vi ser på dette som en svært sunn konkurranse. Det fordi et av hovedmålene for oss i UFF er å skape mindre miljøbelastning gjennom salg av brukt tøy. Så at det er mange aktører på markedet tenker vi er svært positivt, sier Bjareng og legger til;

– Det beviser at etterspørselen for brukt er såpass høy og at brukttøy endelig har fått den anerkjennelsen den fortjener. Tidligere var brukt for de som hadde spesiell interesse for vintage eller hadde dårlig råd. I disse dager har bruktkjøp i mange miljøer større status enn nyprodusert tøy.

vintagebutikker
Fra butikken på Hamar. Foto: Lise Skjæraasen

De tror en av grunnene til dette, ved siden av miljøaspektet, er at mange «endelig har fått øynene opp for at klær produsert på tidlig 2000-tallet og tidligere oftest er i mye bedre kvalitet og varer mye lengre enn det man får kjøpt nytt i butikkene i dag».

Les også
13 dreamy hoteller i Europa

– Tøyet var ment for å vare før i tiden – slik er det dessverre ikke i dag. 

Også Uff har fått kjenne koronapandemien på kroppen.

– Vi har som alle andre merket virkningene av stengte butikker, at folk sitter på hjemmekontor, ikke er ute i gatene og handler eller trenger festplagg til helgen.

– Men det har også vært en god mulighet for oss, i de rolige periodene dette har medført, å fokusere på å åpne butikker utenfor Oslo også. Det har til tider ikke vært like strenge restriksjoner utenfor Oslo. Så for oss har det vært den perfekte tiden å ekspandere på.

I løpet av koronapandemien har Uff åpnet butikker i Hamar, Trondheim og Stavanger.

– Vi er veldig dedikert til å ha minst én Uff-butikk i alle store norske byer i fremtiden. Vi mener også det er et viktig miljøtiltak at vi ekspanderer og gir flere muligheten til å kjøpe rimelig brukttøy i god kvalitet.

Fremover håper de å kunne åpne butikk i Bergen, Kristiansand eller andre norske byer, om det rette lokalet dukker opp.

– Så hvis noen har gode tips for et sentralt lokale i sin by, oppfordrer vi til å ta kontakt med oss i UFF. Det samme gjelder om noen ønsker oss på festivaler, markeder eller andre samarbeid rundt i Norge. Så langt skal vi være med på About Last Night-festivalen i Stavanger, Piknik i Parken i Oslo, og Antikk, Retro og Samlermarkedet i Vikingskipet i Hamar. 

Uff i Brugata 3/5 åpner i løpet av mars.

Les også: Vintage, second hand og retro – hva er egentlig forskjellen?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer