Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto via Instagram

To norske modeller i prestisjetung motekåring

– Kom ikke som en overraskelse.

I tillegg til norske merker som blant annet Holzweiler, Tom Wood og ByTimo, har også norske modeller for alvor bidratt til å sette Norge på motekartet de siste par årene.

I vinter var hele tre norske modeller å se på catwalken for Balenciaga, norske Rawdah har vært i Vogue, Silje gikk eksklusivt i høst for Givenchy, mens Eskil debuterte på catwalken for Burberry.

Nå er to norske modeller nominert til prestisjefull motekåring.

Det er Jeenu Mahadevan og Signe Veiteberg i det norske modellbyrået Team Models som er nominert til kåringen Model of the year award 2019, i kategorien Breakout star of the year.

Bare i januar i år gikk Jeenu hele 16 visninger under moteukene, i tillegg til at han i høst var å finne på Business of Fashion sin liste over motebransjens mest innflytelsesrike personer. I fjor ble han beskrevet som den neste generasjonen toppmodeller, og han ble fotografert av legendarisk motefotograf for Vogue.

Signe har på sin side siden hun debuterte for selveste Prada i 2017, blant annet frontet Louis Vuitton-kampanje, vært på forsiden av Harper’s Bazaar med dobbeltcover, og vært med i moteserie i Vogue.

– Det kom ikke som en overraskelse etter et år hvor begge har jobbet hardt, men det er veldig hyggelig med anerkjennelse. Begge to fortjener det veldig, sier Alexander Norheim i Team Models til Melk & Honning.

– Nominasjonen er for en kåring som velger de beste av de beste fra noen av bransjens mest respekterte. Det er jo veldig gøy. Vi vet allerede at begge to har spennende ting i vente i 2020, så da er det lov å håpe på et like bra år, om ikke enda bedre, avslutter han.

Les også: Er Jonas en av Norges nye supermodeller?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer