Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Er Jonas en av Norges nye supermodeller?

– Han har det som man på fransk ville kalle «Je ne sais quoi», forteller norsk modellspeider.

Å slå gjennom internasjonalt som modell er åpenbart ikke en enkel affære. Gjennom tidene er det bare et par håndfuller norske kvinnelige modeller som har havnet på forsiden av verdens største motemagasiner og booket de mest ettertraktede luksusmerke-kampanjene. Når det gjelder norske mannlige modeller er lista mye kortere.

De siste par årene har likevel navn som Jeenu Mahadevan klart å gjøre det meget godt i den internasjonale motebransjen.

Nå ser det ut til at en annen nordmann også er i ferd med å seile opp som kandidat til å bli vår nye norske supermodell; Nemlig Jonas Halvorsen.

– Det er veldig få herremodeller jeg kan si har IT-faktor, men det kan jeg om Jonas. Han har det som man på fransk ville kalt «Je ne sais quoi»(Noe man ikke helt kan sette fingeren på, men som er særegent positivt, red.anm) forteller Amar Faiz, grunnlegger av modellbyrået Idol Looks og i-d Studio til Melk & Honning.

I likhet med mange andre av dagens suksessrike modeller oppdaget Faiz Halvorsen gjennom Instagram.

– Kompisen hans tagget Idol Looks i et bilde av ham og det tok ikke mange minuttene før jeg sendte han en DM.

Halvorsen, som på det tidspunktet var rørlegger-lærling i Trøndelag, avslører til Melk & Honning at han ble ganske sjokkert da han fikk meldingen.

– Jeg hadde egentlig aldri tenkt på eller vurdert å bli modell. Men da jeg fikk forespørselen fant jeg ut at det ikke kunne skade å prøve for å se hvordan det ville gå.

I løpet av sitt første år som modell har han blitt booket til å gjøre jobber både for Ralph Lauren og Dolce & Gabbana.

– Jeg føler at modellbransjen er tyngre enn det jeg i utgangspunktet forventet. Det er heller ikke så veldig glamorøst, slik som folk kanskje tror. Men jeg trives veldig bra, og det er gøy å kunne reise så mye, forteller han – og legger til at shooten for D&G er høydepunktet så langt.

Jonas som modell for Polo Ralph Lauren og Dolce & Gabbana – via Instagram @_jonashalvorsen

– Vi er opptatt av at jobbene han tar skal være av høy kvalitet. Nå satser vi mest på print og kampanjer. Vi er veldig strategisk på hva slags oppdrag han skal ta, og er i konstant dialog med de ulike byråene han har rundt om i verden, forklarer Faiz.

På kort tid har Halvorsen klart å få byråer verdens fire viktigste motebyer; London, Milano, Paris og New York. I sistnevnte by er han representert av anerkjente VNY Models.

– Jonas har en helt fantastisk personlig stil i tillegg til at han er ekstremt vennlig og har et smil som gjør at man smelter helt, forteller Lana Winters, president for modellbyrået til Melk & Honning

Videre påpeker hun én ting som er blitt ett av kjennemerkene til Halvorsen; Nemlig dét at han har mange utseendemessige likhetstrekk med skuespiller James Franco.

–Det er det utrolig mange både kunder og casting directors som har sagt, forteller Faiz.

– Hva kan vel være bedre enn dét å likne på en av Hollywoods kjekkeste skuespillere? Det er faktisk verre å likne en annen modell. Det at han likner på Franco er utelukkende en fordel.

Faiz mener det viktigste for å nå toppen i modellbransjen er en kombinasjon av flere ting; Både dét at man har et sterkt og stabilt byrå i ryggen og at man har en spennende eller gøyal personlighet.

– I tillegg til det har flaks veldig mye å si.

Via Instagram @_jonashalvorsen

Lana Winters hos VNY i New York mener Halvorsen har ekstremt gode muligheter for å lykkes. 

– Ettersom han får erfaring og tid kommer Jonas til å ha en lys fremtid i denne bransjen. Jeg er helt sikkert på han kommer til å slå gjennom, sier hun til Melk.

Faiz har en lang liste med ting han håper og tror Halvorsen kommer til å oppnå i sin karriere.

– Jeg satser på at han skal fronte Calvin Klein, være på coveret av Vogue Hommes og GQ, og få tre «fragrance deals». hvilke disse blir vil tiden vise.

– Og så hadde det vært fett om han kunne fronte og være spokes person for Porsche eller Ferrari, fortsetter han.

Selv har Halvorsen en «tar det som det kommer»-mentalitet. Han skal i alle fall ikke tilbake som rørlegger-lærling med det første, men han utelukker det ikke på sikt.

– Planen er å fortsette å jobbe som modell fremover. Det er mye kult som skjer, men jeg er ikke en person som liker å ha for høye forhåpninger. Jeg stresser ikke. Vi får se hva som dukker opp, avslutter han.

Toppbilde via i-d Studio.

Les også: Norsk modell-tvillingpar intervjues av Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer