Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norske Rawdah i Vogue

– Dette var en drømmejobb å få for meg såpass tidlig i min modellkarriere. 

De siste årene har motebransjen hatt et helt tydelig holdningsskifte. Mangfold og inkludering er blitt viktig både hva gjelder kroppsfasonger, etnisiteter, kjønnsidentifikasjon – og religion.

Her hjemme er det én modell som virkelig klart å slå gjennom i forbindelse med bransjens økte grad av «wokeness», nemlig somaliske Rawdah Mohamed.

Les også: STILORAMA: Rawdah Mohamed

28-åringen fra Skien har de siste årene markert seg både nasjonalt og internasjonalt for måten hun styler hijaben med ulike fargerike antrekk. Hun ble i sin tid oppdaget av Amar Faiz, og er per i dag signert hos hans modellbyrå Idol Looks.

Mohamed har allerede vært å se på forsiden av norske Costumes september-utgave, på de glansede sidene til V Magazine, blitt hanket inn av Olivier Rousteing som en del av hans Balmain army og intervjuet av amerikanske Vogue om mangfold.

Nå figurer hun i en stor moteserie i Vogue Arabias oktober-utgave.

Utgaven er dedisert til den nylig avdøde legendariske motefotografen Peter Lindbergh. Majoriteten av bildene er derfor tatt i hans særegne svart/hvite stil. Moteserien med Rawdah er signert Danny Lowe og har tittelen «Chelsea Girl».

En stor anerkjennelse

– Det føles veldig godt å bli anerkjent av Vogue! Og ikke et hvilket som helst Vogue, men i min nisje og målgruppe er en veldig stor ære for meg, forteller Mohamed til Melk & Honning.

– Jeg har ofte sett stilen min som en kombinasjon av east meets west så dette var midt i blinken.

Ifølge henne var shooten ekstremt lærerik.

– Standarden og kravet er jo satt høyt nettopp fordi det er Vogue, så det var veldig «go big or go home». Stylingen er noe av det beste jeg har sett. Det føltes faktisk som en drøm å jobbe med plaggene de hadde valgt ut.

Siden Vogue sies å være motebibel nummer én, mener Mohamed at dette ha mye å si for karrieren hennes.

– Men dette var uansett en drømmejobb å få for meg såpass tidlig i min modellkarriere. Jeg føler meg svært heldig og klar til å jobbe hardt fremover.

Amar Faiz, grunnlegger av Idol Looks sier til Melk & Honning at Vogue selvsagt er noe alle modeller og trendsettere ønsker å assosieres med.

– Det at Rawdah har rukket å bli publisert hos Vogue Arabia innen så kort tid er bare tegn på at det er store ting som venter på henne.

Han forklarer at de har mottatt masse henvendelser etter at bildene begynte å sirkulere på sosiale medier.

– Men vi er superselektive med hvem vi velger å jobbe med. Det har vært strategien fra dag én, avslutter han.

Les også: Hårgigant bruker modell med hijab

Siste saker

Mest lest nå
Les mer