Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde via Instagram @jeenu.mdvn

Norsk toppmodell på lista over moteverdens mest innflytelsesrike

21-åringen fortsetter å imponere enormt.

Jeenu Mahadevan har på bare få år klart å bli en av tidenes mest suksessrike norske modeller internasjonalt. Faktisk begynner listen over ting han ikke har fått til enda å bli relativt kort.

Veitvet-fyren har vært kampanjemodell for Dolce & Gabbana, Adidas, Fendi og Ralph Lauren, gått visninger for nærmest alt som er av store motemerker, havnet på alskens modelltopplister og blitt intervjuet av Vogue.

Nå fortsetter 21-åringen å imponere enormt. Han figurerer nemlig på det anerkjente motenettstedet Business of Fashion sin liste over de 500 mest innflytelsesrike menneskene i motebransjen.

Listen ble publisert i går, mandag, og de heldige, nye utvalgte ble hyllet med en stor galla under moteuka i Paris. Til felles har de – ifølge BoF – at de er med på å pushe hele industrien i riktig retning eller har bevist over tid at de fortjener en plass på lista, som vaskeekte moteveteraner.

Jeenu Mahadevan iført Ralph Lauren under gårsdagens Business of Fashion galla. Foto: Alexander Norheim

Den aller første fargede mannlige modellen til å havne på lista

Om nordmannen skriver de «Ved å ha gått på catwalkene til Givenchy, Versace, Fendi og liknende, er han blant de få modellene med Sør-Asiatisk opprinnelse som har slått gjennom i modellbransjen. Han har også vært åpen om colourism (forskjellsbehandling av ulike hudfarger) i bransjen».

Mahadevan er den eneste norske tilskuddet på lista i år. Benjamin Alexander Huseby, som er blant designerne bak it-merket GmBH, kom inn på lista i fjor.

Ingen svensker er blitt valgt, mens Danmark har to nye navn representert; den hypede modellen Mona Tougaard og de to grunnleggerne bak Ganni.

Alexander Norheim fra Team Models forteller at han som alltid er ekstremt stolt av Jeenu og det han har fått til i karrieren så langt.

– Det å klare å komme på #BOF500-lista tydeliggjør ikke bare ytterligere hans fantastiske prestasjoner, men at han kan klare å oppnå en av mest prestisjetunge utmerkelsene denne industrien har å by på, sier han til Melk & Honning.

Videre forklarer Norheim at Mahadevan faktisk er den aller første fargede mannlige modellen til å havne på lista, og bare den fjerne mannlige modellen noensinne. De andre har vært ikoniske David Gandy, og de hypede modellene Lucky Blue og Jordan Barrett.

– Dette er en helt spesiell ære som utvilsomt vil gjøre at han skiller seg ut i bransjen. Det er også et godt tegn som viser en industri som er i ferd med å endre seg, avslutter han.

Instagram @jeenu.mdvn

Les også: Norske Jeenu fotografert av ikonisk motefotograf for Vogue

Siste saker

Mest lest nå
Les mer