Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Eskil Rangnes gjorde sin debut for Burberry under New York Fashion Week

Her debuterer norske Eskil (18) på catwalken for Burberry

Ble lagt merke til av sjefdesigner Riccardo Tisci.

Suksessen til de norske modellene på den internasjonale motescenen er et faktum. Under herremoteukene tidligere denne sesongen gikk de norske guttene en rekke toneangivende visninger.

Søndag debuterte norske Eskil Rangnes (18) fra Sola i Rogaland for Riccardo Tiscis Burberry under moteuka i London.

Les også: Er Jonas en av Norges nye supermodeller?

Lagt merke til av Tisci

Eskil Rangnes under søndagens Burberry-visning. Foto via Vogue.

Rangnes er tilknyttet modellbyrået Team her hjemme, og beskrives som en som har jobbet hardt for å komme seg dit han er nå.

– Jeg scouta Eskil via Instagram for tre år siden. Da var han 15 år og var på ferie i Hellas. Da han kom hjem reiste han til Oslo, og jeg signerte ham til Team, forteller modellagent Alexander Norheim til Melk.

Norheim forteller at han tidlig skjønte at Rangnes hadde potensiale, men ville avvente å vise ham frem til for mange kunder.

– Iblant trenger modeller riktig kunde å debutere hos for å skape grunnlaget for en god karriere. Så når Burberry byttet sjefdesigner forrige sesong og jeg så hva slags type line-up det var så var jeg helt sikkert på at Eskil var perfekt for showet.

Det viste seg at han fikk rett. Rangnes fikk gå søndagens visning, og Burberrys sjefdesigner Riccardo Tisci la personlig merke til den norske 18-åringen under castingen.

– Han ble bedt av Riccardo Tisco om å holde frisyren slik den er. Det tar vi som et godt tegn, sier Norheim.

– Stort potensiale

Norheim mener Rangnes har et stort potensiale for å lykkes i bransjen ettersom han appellerer til både motemerker og de mer kommersielle merkene.

– Burberry er jo det perfekte eksempel og forhåpentligvis et godt tegn på hvordan hans karriere kan arte seg, sier Norheim.

Hva betyr en slik type debut for en modell?

– En debut hos Burberry betyr en hel del ettersom det står så store aktører bak. Ikke bare Burberry som brand, men også Riccardo Tisci som er ansett som en legende i bransjen. I tillegg er det å lande denne jobben som ny og ikke minst å gjøre det som sin internasjonale debut veldig spennende.

– Han er den første nordmannen som har jobbet for Burberry etter at de hentet inn ny sjefdesigner. Jeenu [Mahadevan, red. anm.] var den siste til å gå for den forrige sjefdesigneren, Christopher Bailey, avslutter Norheim.

Hovedbilde via Vogue.

Les også: Her er Norges nye modellhåp

Siste saker

Mest lest nå
Les mer