Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Norske Signe Veiteberg debuterer for Prada

17-åringen gikk eksklusivt for merket i Milano.

Det er ingen tvil om at norske modeller er populære i utlandet for øyeblikket. I sommer skrev Melk & Honning om 19 år-gamle Jeenu Mahadevan som gikk vising for blant annet Alexander McQueen og Hermes i Paris. Forrige uke var han også på catwalken til Burberry under London Fashion Week. Uken før var norske Iris Lie aktiv under moetuken i New York hvor hun dukket opp på catwalken hos blanet annet Jill Suart og Tibi.

Men ingen norsk modell har gått vising for giganten Prada siden supermodell Iselin Steiro i 2013. En casting hos Muccia Prada er en av de høyeste ærene for en ung modell i bransjen, og da 17-år gamle Signe Veiterberg fra Drøbak gikk ut å catwalken i kveld ble hun sikret en lang internasjonal karriere.

Bilde: Elle Sverige

Til tross for sin unge alder har Veiteberg allerede vært svært ettertrakted modell i Norge og Sverige det siste året. I mars i år dukket hun opp på coveret til Costume, og to måneder etter coveret til ELLE Sverige. Hun har også gjort kampanjer for Holzweiler og Hunkedory, og åpnet visingene til dem begge.

At Veiteberg er exclusive hos Prada betyr at hun ikke har lov til å gjøre noen andre visinger i Milano før neste sesong. Dette betyr ikke bare at man som modell får en betydelig høyere lønning, men det er et av de største og viktigste godkjenningsstemplene en modell kan få. Andre modeller som har startet sin karriere som en exclusive hos det italienske motehuset er blant annet Sasha Pivovarova, Daria Werbowy, Lindsey Wixon og Lineisy Montero.

Som den åttende modellen kom Signe Veiteberg ut på catwalken i Milano ikledd en oversized kjole over en skjorte med vide krager. Med henne på catwalken var flere andre unge, up-and-coming modeller men også store navn som Kaia Gerber som tidligere i dag åpnet visningen til Fendi. Vi kommer ikke til se Veiteberg tilbake på catwalken i Milano før neste sesong, men det er fortsatt en sannsynlighet for at hun dukker opp under visningene i Paris.

Hovedbilde via Instagram

Les også: Kjendisdatter tøyer loven i New York

Siste saker

Mest lest nå
Les mer