Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
ørnulf høyer

Høyer går mot trenden – lanserer kjempeprosjekt

Vil åpne fire butikker i året over de fem neste årene.

Den norske shoppingdestinasjonen Høyer med Ørnulf Høyer i spissen kom på banen i norsk motebransje allerede i 2004. I dag har kjeden butikker i byer som Oslo, Bergen. Kristiansand og Tromsø. Etter å ha tilbudt norske moteinteresserte kvinner og menn luksusvarer gjennom 15 år, utvider Høyer nå konseptet.

Høyer Collabs er en ny butikkjede som vil bestå av 20 ulike mindre såkalte mini department-butikker. Hver butikk vil føre mellom fire og seks hovedmerker som blir levert i et butikk-i-butikk-konsept med high end-merker til han og henne.

«Vi tar sikte på å sikre en knallskarp identitet for hvert merke, samtidig som merkene styrker hverandre fra et kommersielt synspunkt. Hele idéen er at Høyer og merkevarene skal skinne sammen og styrke hverandre», heter det i en uttalelse fra Høyer.

Det er ingen hemmelighet at retail har slitt de siste årene, og flere butikker – både norske og internasjonale – har måttet stenge dørene både i hovedstaden og andre byer i Norge. APC la ned butikken sin i Oslo sentrum like før jul og det samme gjorde sneakersbutikken Tennis. Etter 20 år i Oslo ble det i år kjent av den ikoniske sneakers- og streetwear-butikken Stress stenger dørene til filialen i Grensen i Oslo, mens både skokjeden Shoe Lounge, det norske motemerket MAMB Oslo, luksusbutikken Autrement i Bergen og brillemerket Kaibosh alle måtte se seg konkurs i 2018. Sistnevnte ble imidlertid reddet fra konkurs for andre gang.

Kan det være at butikk-i-butikk er løsningen for flere merkevarer? Ja, tror Høyer som mener det er en god forretningsmodell for både leverandør og butikkeier, blant annet som et svar på det sviktende markedet. Høyer Collabs vil alle være franchise-butikker.

«Franchisetageren får en sunn økonomi basert på gode avtaler med leverandørene som sikrer en garantert høy bruttoavkastning. Hvor stor suksessen vil være vil avhenge av merkevarens ytelse og omsetningen den gir. Det skal imidlertid ikke være nødvendig med et svært høyt omsetningsnivå», heter det videre i uttalelsen fra Høyer.

Slik kan det se ut. Illustrasjonsbilde av en Høyer Collabs-butikk. Foto: Høyer

Den første Høyer Collabs-butikken vil åpne på Kvadrat kjøpesenter utenfor Stavanger. Deretter følger en butikk på Lagunen storsenter i Bergen. Begge disse butikkene vil være på plass fra mars/april i år, forteller Ørnulf Høyer til Melk & Honning.

Ytterligere to butikker vil åpne utover høsten med sikte på å åpne fire butikker i året over de fem neste årene.

Høyer forteller at Høyer Collabs-butikkene ikke vil være like ettersom ulike butikker vil tilby forskjellige merkevarer. På tegninger fra butikken som vil åpne på Kvadrat kjøpesenter finner vi motenavn som Høyers eget herremerke Fram og kvinnemerket Maud samt blant annet Gestuz, Polo Ralph Lauren, Sand og Lindeberg.

Alle bilder: Høyer

Les også: Elisabeth Stray Pedersen vant norsk designpris

Siste saker

Mest lest nå
Les mer