Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Stress legger ned i Grensen

Stress legger ned Oslo-butikk etter over 20 år

– Vi har hatt en fantastisk reise i Grensen og det er synd vi må gi oss.

Stress stenger dørene til butikken i Grensen i Oslo etter over 20 år, men det er langt fra kroken på døra for den ikoniske sneakers- og streetwear-butikken skal vi tro eierne bak.

– De siste årene har vi merket en nedgang i omsetning. I samarbeid med gårdeiere og alle leverandørene har vi derfor planlagt en fin avslutning for vår butikk i Grensen, forteller Erik Schjetne som er en av eierne bak Stress til Melk & Honning.

Butikken, som har holdt til i Grensen siden 1997, er nærmest for en institusjon å regne, men avvikles nå altså i midten av mars.

– En viktig grunn til at vi nå tar grep er at vi ser at flere handler på nett. Også mange av våre kunder på Oslo foretrekker det. Vi lanserte en ny nettside, Stress95, i november i fjor, og omsatte den første måneden like mye som i hele 2018, sier Schjetne.

I 2017 åpnet Stress en filial også i Kirkegata i Oslo sentrum. Det er den som sammen med nettbutikken nå blir hovedfokus.

Stress-butikken i Kirkegata. Foto: Michael Ray Vera Cruz Angeles.

– Det blir rett og slett for mye å ha to fysiske butikker så nærme hverandre i Oslo. Avviklingen av butikken i Grensen er et grep vi tar for å holde tritt i dagens marked. Det er nye tider og store forandringer i mange segmenter av retail generelt, og vi ønsker å bruke ressursene våre på nettbutikken og butikken i Kirkegata samt å videreutvikle Stress-konseptet, sier Schjetne.

Litt vemodig er det riktignok at butikken i Grensen nå stenger dørene.

– Det er klart det er trist. Vi har jobbet der i mange år, og det er mye følelser involvert. Men vi er nødt til å omstille oss for å ha et levedyktig opplegg som fungerer i dagens marked. Vi har hatt en fantastisk reise i Grensen og det er synd vi må gi oss, men Stress lever i aller høyeste grad videre.

I desember i fjor kunne Melk & Honning skrive om Bergen-baserte Tennis som nå har stengt dørene til sin Oslo-butikk i Grensen etter å ha kastet seg inn i sneakers-krigen i hovedstaden i 2016.

Les også
Interiørekspertenes beste tips til sommerlig borddekking

Hovedbilde: Stress Grensen.

Les også: Her er tallene for de norske motebedriftene

Siste saker

Mest lest nå
Les mer