Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
kaibosh bergen
Kaibosh-butikken i Bergen.

Konkurs for det norske it-brillemerket – igjen

– Når alle heller ville heie enn å gå inn og investere i selskapet så blir det vanskelig.

På omlag seks år etablerte norske Kaibosh seg som et av Skandinavias mest populære brillemerker. Merket åpnet egen filial i hjembyen Bergen, i Oslo og hele tre i Danmark hvorav to i København og en i Aarhus.

Før jul 2016 kom nyheten om at Kaibosh var gått konkurs, med en gjeld på 20 millioner kroner. Men takket være knallhardt

kaibosh

Briller fra Kaibosh til enhver anledning. Foto: Skjermdump @Kaibosh_co

arbeid gjennom det som var igjen av året, kunne Melk & Honning i januar 2017 melde at Kaibosh-gründerne Michelle Rowley og Helge Flo hadde funnet en løsning som kunne redde brillemerket.

– Det var moderselskapet Flo AS som gikk konkurs. Men Helge og jeg klarte å komme til en enighet med banken og skifteretten slik at Kaibosh kan fortsette. Vi brukte hele julen på dette slik at vi kunne starte opp som normalt 2. januar, sa Rowley til Melk & Honning.

Nå er merket gått konkurs igjen. Det viser informasjon fra Proff datert til 6. desember. Også BA skrev forrige uke om konkursen. 

Til Melk & Honning forteller Flo at de har arbeidet i to år med å få på plass investorer i Kaibosh slik at konseptet kan skaleres opp.

– Dette har vært en ganske schizofren opplevelse der alle investorene heier på oss og synes at Kaibosh er et utrolig sexy brand med en god forretningsmodell. Selvfølgelig får ikke et slikt disruptivt oppstartkonsept positive tall før man når et visst volum, men når alle heller ville heie istedenfor å gå inn og investere i selskapet da blir det vanskelig, sier Flo.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Han forteller at butikkene i Norge har hatt en omsetningsvekst på over 30 prosent mens de danske butikkene har hatt underskudd.

–  Kort fortalt er årsaken til konkursen for høye driftskostnader ved å drive fem butikker i forhold til inntjening, sier Flo som forteller at det arbeides med en videreføring av Kaiboshs butikker og online virksomhet, men i hvilket format er ennå ikke klart.

På Facebook-siden til både Bergen- og Oslo-butikken skriver Kaibosh følgende tirsdag:

«Kjære venner, Kaibosh er i en overgangsfase hvor vi har blitt nødt til å holde butikken vår stengt inntil videre. Vi beklager ulempen dette medfører på det aller sterkeste. Vi kommer til å oppdatere dere fortløpende så fort vi vet noe mer». 

Hovedbilde: Kaibosh Bergen

Les også: Kastet seg inn i sneakerskrigen: Nå stenger Oslo-butikken

Siste saker

Mest lest nå
Les mer