Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
autrement store

Bergensk luksusbutikk er konkurs

– For tidlig å si om det blir nytt liv.

Den Bergen-baserte luksusbutikken Autrement Store på Lagunen Storsenter ble tidligere denne måneden erklært åpen for konkurs.

Luksusbutikken, som ble stiftet i 2016, fører luksusmerker som Acne Studios, Mulberry, Totême, Loewe og Ganni.

Det er advokat Gunnar A. Haahjem som er bostyrer over konkursen. Han bekrefter ovenfor

autrement store konkurs

Slik ser butikken ut i dag.

Melk & Honning at Autrement Store er konkurs.

– Nå undersøker vi hvordan vi kan få solgt varer og innredning som er igjen i butikken. Det er fortsatt for tidlig å si om det blir noe nytt liv for butikken. Konkursen er fortsatt veldig fersk, sier Haahjem, og fortsetter:

– Om en ukes tid vet vi nok mer om årsaken bak konkursen. Nå er det ulike oppfatninger rundt dette.

Autrement Store er en nisjebutikk, noe som innebærer at butikken ikke har de samme innkjøpsfordelene som store kjeder har. Butikken har også ført high end-merkevarer som er et smalere varesegment. Haalhjem forteller at butikken selv mener at noe av grunnen til konkursen kan være at det ikke var god nok finansiering, samtidig som at ombyggingen av Lagunen Storsenter, som har pågått over lenger tid, kan ha hatt en innvirkning.

Det er Harald Apan Reyes som er eier av Autrement Store. Han bekrefter også til Melk & Honning at Autrement Store er konkurs. Hva fremtiden bringer vil han derimot ikke kommentere.

– Det er utrolig trist. Dette var babyen til meg og min samboer. Vi startet det og har gått inn med våre midler, sier han, og fortsetter: 

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

– Vi åpnet butikken midt under byggeperioden av senteret. Det å bygge opp et nytt konsept i det som allerede er utfordrende omgivelser viste seg å være veldig vanskelig. Vi har sett at det har vært stor entusiasme rundt butikken og vi har stor tro på at konsept som dette kan fungere, men timingen og vanskelige tider har noe å si her.

Reyes understreker også at finansiering kan være en del av årsaken bak konkursen. Hadde de hatt mer penger hadde de også fått butikken til å gå rundt, avslutter han.

Hovedbilde: Autrement Store

Les også: Pepper Bergen: Nå er de tidligere eierne politianmeldt 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer