tennis oslo

Kastet seg inn i sneakerskrigen: Nå stenger Oslo-butikken

Økonomiske årsaker, forteller eier.

Bare én uke etter Melk & Honning kunne avsløre at det franske motemerket APC stenger butikken i Oslo er også sneakersbutikken Tennis nå nedlagt. Butikken i Grensen i Oslo åpnet i 2016. Før det hadde den holdt til i elleve år i Bergen, hvor den fortsatt lever i beste velgående.

Sneakersdrømmen til Tennis holdt derimot ikke like lenge i Oslo som i hjembyen. Nå holder butikklokalet på å tennis-oslotømmes, det grønne Tennis-skiltet over inngangsdøren er fjernet og i vinduet henger et A4-ark hvor det står «Vi holder midlertidig stengt». Men butikken er etter det Melk erfarer permanent stengt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Da nyheten om Tennis-åpningen i Oslo kom i mars 2016 var Melk & Honning i kontakt med Espen Schrøder en av eierne bak sneakers-butikken.

– Vi har det beste utvalget av sneakers, ikke bare i Bergen, men faktisk i hele Norge. Vi har mange kunder fra Oslo som handler av oss i Bergen, sa Schrøder den gang

Butikken i Oslo åpnet i Grensen, bare et steinkast fra den populære sneakersbutikken Stress, med over 400 kvadratmeter fordelt på to etasjer. Men til tross for stor butikk og flere sneakers-slipp som har skapte lange køer, tok Tennis-eventyret i Oslo slutt.

Eier ved Tennis, Tor Frode Løseth, forteller til Melk & Honning at velkomsten butikken fikk da de først åpnet i Oslo var helt overveldende. Butikken hadde en omsetning på langt mer enn de hadde budsjettert og forventet. Han oppsummerer starten til Tennis i Oslo som fantastisk, men forteller at lykken til slutt snudde.

– På søndag valgte vi å melde oppbud på butikken etter å ha jobbet med alle mulige løsninger, forteller Løseth.

Med en knallstart for butikken i hovedstaden og med en omsetning som lå an til å rekke 33 millioner, hva var det som gjorde at butikken ikke lenger kunne drives i sentrum? Løseth trekker frem den svekkede sentrumshandelen, som flere andre butikker også har kjent på det siste året, som en årsak.

– Det har noe å gjøre med den utviklingen som har vært det drøye året. Da vi først åpnet i Oslo merket vi et fantastisk trykk i butikken, men så sluttet dette trykket i august 2017. Omsetningen ble svakere, forteller han.

På dette tidspunktet var Grensen preget av arbeid som medførte at trikken ikke lenger gikk forbi butikken slik den pleide. Et resultat av dette var færre kunder i butikken, og da trikken igjen gikk som vanlig kom aldri det samme trykket tilbake, forteller Løseth.

– I tillegg var vi et nystartet firma så vi var i en sårbar situasjon. Fra 2018 ville husleien nærmere dobles, så det var av økonomiske årsaker at vi må måtte stenge butikken. Husleie og andre kostnader ble for høye. I tillegg er det vanskelig med retail i dag. Vi har allerede sett mange konkurser, og det kommer nok enda flere, avslutter han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle bilder: Melk & Honning 

Les også: Her er tallene for de norske motebedriftene