Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Shoe Lounge er konkurs
Shoe Lounge er konkurs.

Konkurs for norsk skokjede

– Det gjør vondt langt inn i sjelen.

Søndag slo Shoe Lounge seg konkurs. Det var Dagens Næringsliv som først omtalte saken.

Etter 15 år, fem butikker og nærmere 30 millioner i omsetning i 2012 er eventyret over for gründer Sissel Lien. Hun startet Shoe Lounge i 2003. Til tross for rask vekst har selskapet slitt med røde tall de siste årene. Mandag morgen ble det begjært oppbud.

Håpet på løsning

Sissel Lien. Bilde via Instagram

– Jeg håpet at vi skulle klare å finne en løsning, men skjønte i helgen at det ikke ville gå. Vi jobbet på slutten med å selge selskapet, men de potensielle kjøperne ville ha litt lengre tid – og det hadde ikke vi. Det går ikke an å drive en butikk uten å få inn varer, sier Lien til Melk & Honning.

– Nå er det helt grusomt. Helt uvirkelig.

Lien legger ikke skjul på at utfordringene i dagens marked er mange. Hun forteller at alle vil ha en best mulig deal, og at de fleste kjøper varen der de får den billigst – ofte på nett eller i utlandet.

– Når kunden kommer inn i butikken for å prøve skoene, men heller velger å kjøpe de litt billigere på nett, så går ikke butikken rundt, sier hun.

Onsdag ettermiddag delte hun de triste nyhetene med kundene på sosiale medier.

– Når jeg kjørte forbi butikken på Skøyen så jeg bare lappen hvor det stod «Stengt på grunn av konkurs». For meg er det veldig vondt og rart.

– Ble «stang ut»

Styreleder i Shoe Lounge Per Carlenius forteller til Melk & Honning at det første kvartalet i år har vært dårlig for selskapet. Han viser til den lange vinteren med mye dårlig vær og snø som en av grunnene.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

– Hadde de tre første månedene i år gått bra, så hadde vi klart oss. Dette kvartalet ble dessverre «stang ut». Den siste dråpen tok knekken på oss, og det gjør vondt langt inn i sjelen.

– Strategisk gjorde eieren en feil her i 2011. Shoe Lounge gikk inn i leiekontrakter på Skøyen, Hegdehaugsveien og i Ski. De ble litt for «kåte» og leien ble alt for høy.

I 2012 måtte selskapet stenge butikken på Paleet i Oslo, og satt igjen med alle varene på lageret. Salget gikk også generelt tregere.

– Vi merket også at vi brukte vår egen nettbutikk alt for lenge. Vi skulle gått inn under Miinto mye tidligere, innrømmer Carlenius.

15 personer mister jobbene sine som følge av konkursen.

Åpningsbilde: Shoe Lounge

Les også: Alt du må vite om Balenciagas rasismeskandale

Siste saker

Mest lest nå
Les mer