Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Moteuka: Hva har skjedd i motebransjen denne uka?

Screen Shot 2016-08-28 at 11.24.45

Nok en (mote)uke er forbi. Folk i bransjen har rettet blikket ekstra mot norsk design, i anledning Oslo Runway. Melk & Honning har med glede også prøvd å dekke den norske motebegivenheten så godt som mulig, men vil heller ikke glemme de internasjonale motenyhetene.

Her er en oppsummering av den siste ukas viktigste motenyheter:

 

– Den franske designeren Sonia Rykel døde på torsdag i en alder av 86 år. I 2012 ble det kjent at Rykel lenge har kjempet mot sykdommen Parkinsons.

 

– I forbindelse med Oslo Runway arrangerte kleskjeden Bik Bok en kåring av den mest lovende, unge norske designeren. På tirsdag viste Beate Godager, Bror August, Edda Gimnes, Anne Karine Thorbjørnsen og Camilla Reinfjell sine nyeste kolleksjoner på Sentralen i Oslo under BIK BOK Runway Award. Anne Karine Thorbjørnsen gikk av men vinnertittelen.

 

Oslo Runway gikk ordentlig av stabelen på onsdag, etter en liten tjuvstart på tirsdag. Ved hjelp av et ekspertpanel har Melk & Honning skrevet en anmeldelse fra de fleste visningene fra både dag 1 og dag 2.

 

– Norsk mote får mer internasjonal oppmerksomhet enn tidligere og flere anerkjente streetstyle-fotografer er imponert over norsk stil og Oslo Runway. Melk & Honning dokumenterte også nordmennenes freshe stil under Oslo Runway.

 

– I en bransje mye preget av photoshop og en urealistisk tilnærming til kropp og utseende, er det forfriskende når to kjente fjes går foran som et godt forbilde. Girls-stjernene Lena Dunham og Jemima Kirke fronter undertøysmerket Lonely, som har fokus på et uretusjerte kampanjer.

 

– Det skal ingen ende ta på populariteten til streetwear, og nå kan Oslo sette enda en butikk på kartet. Til høsten åpner nemlig butikken FUTUR på Grunerløkka, som bringer mange nye streetwear-merker til landet, samt en egen grillz-avdeling (!).

Les også
6 nyåpninger i Oslo verdt å sjekke ut

 

– Balenciaga-designer Demna Gvasalia har fått mye ros for å bringe nytt liv til det franske motehuset. I et nylig intervju med septemberutgaven av Vogue US åpner han seg opp om hvordan han forandrer Balenciaga med sin Vetements-ånd.

 

– Den norske designeren Christina Ledang viste under Oslo Runway, hvor hun også annonserte sitt nye samarbeid med smykkemerket Hasla.

 

 Les også: Topp 10 Insta fra Oslo Runway – del 1

Siste saker

Mest lest nå
Les mer