Dette er vinneren av BIK BOK Runway Award

 

Oslo Runway har gått sammen med kleskjeden Bik Bok om å kåre den mest lovende, unge norske designeren. Melk & Honning kunne melde de nominerte først; Bror August, Edda Gimnes, Beate Godager, Anne Karine Thorbjørsen og Camilla Reinfjell.

I kveld gikk arrangemenentet av stabelen, og den som stakk av med vinnerpremien var Anne Karine Thorbjørnsen!

IMG_0859
Anne Karine Thorbjørsen

– Jeg er veldig glad. Man håper jo, men jeg ble likevel overrasket, forteller motenorges nye stjerneskudd til Melk & Honning.

Ni forskjellige nøkkelpersoner i den norske motebransjen har gjennom en lengre prosess kommet fram til den endelige vinneren. Blant dem Costumes konstituerte redaktør, Randi Helene Svendsen.

– Vi landet på vinneren fordi kolleksjonen var veldig gjennomarbeidet. Det er edgy og innovativt og samtidig har det en kommersiell vri, som er veldig spennende. Veldig gjennomført i detaljene, veldig fin søm. Hele konseptet hadde en tydelig rød tråd. Vi følte også at det var riktig å gi akkurat Anne Karine dette løftet, ettersom vi merket at hun var sprekkferdig etter å ta et stort steg i karrieren nå, forteller Svendsen.

Kolleksjonen er inspirert av dagens kvinne, og Thorbjørnsen har et stort fokus på å mikse det maskuline og feminine, som man kan se tydelig i de forskjellige vriene på herreskjorten. Hun er opptatt av å gå bort i fra å se på kvinnen gjennom det såkalte «masculine gaze».

Vinneren får en sum på 100 000 kroner som er øremerket produksjon til designerens kommende kolleksjon, samt en muligheten til å ha visning under neste runde av Oslo Runway og tilgang til en mentor hos Bik Bok.

– Nå er det bare å forsette! Dette gir jo større muligeter. Siden mastern på Central Saint Martins har jeg produsert kolleksjoner for bare 5000 kroner hver. Man trenger jo litt penger for å eskalere, og jeg føler nå jeg har kommet til et punkt hvor jeg lyst til å gå litt videre, sier Thorbjørnsen.

Renè Høgsted, markeds og innkjøpsdirektør i BIK BOK, forteller Melk & Honning at dette ikke er en engangforetélse, men at de nå har inngått et treårig samarbeid med Oslo Runway om å holde disse kåringene. Så fremtiden for unge norske designerne er lys.

Se hele kolleksjonen her:

unspecifi8ed unspeci4fied unspeci5fied unspec3ified unsp5ecified 1unspecified unspecified7 unspecifi3ed unspecified5 unspecified3 unspecified2 unspecified

Tekst: Caroline Krager og Ingeborg Aspeli

Les også: Anna of the North fronter H&M x Kenzo