Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Christina Ledang lanserer smykkekolleksjon i samarbeid med Hasla

_MG_5050_F1

Foto: Kim Jakobsen To/Pudder Agency

Klesdesigner og stylist Christina Ledang bak C.L.E.A.N – Christina Ledang Essentials Always Nessecary – har ingått et samarbeid med det norske smykkemerket Hasla. Dette blir den første smykkekolleksjonen til Ledang, som i dag viser SS17, med en smakebit fra samarbeidet, under Oslo Runway.

Familiebedriften Hasla ble startet i 1982 og drives nå av søstrene Anne og Gunnhild Hasla. Det norske smykkemerket har både en tradisjonell, samt en mer moderne linje – men har begge til felles at det er fokus på tidløse kvalitetsmykker basert på en enkel, stilren og nordisk designfilosofi. Hasla og Ledang kom først i kontakt med hverandre etter å ha lånt hverandres produkter til forskjellige prosjekter, og sakte men sikkert vokste ideen om et samarbeid.

fotokred_Alberto Palladino

Christina Ledang. Foto: Alberto Palladino

– Vi har lenge hatt lyst til å jobbe med en annen norsk designer som vi liker, og som vi kan identifisere oss med. Vi jobber både moderne og tradisjonelt med våre smykker, og synes det var spennende å kunne «dra det lenger» enn vi pleier å gjøre med designen vår. Det var utrolig gøy å jobbe med Christina. Hun har en utsøkt smak, og vi utfylte hverandre som designere på en svært lærerik og positiv måte, forteller Anne Hasla til Melk & Honning om samarbeidet.

Ledang forteller at Hasla x C.L.E.A.N er langt fra det enkle og minimalistiske uttrykket som har preget motebildet en stund. Isteden har designere søkt etter et mer kraftfullt og maksimalistisk uttryk med mye form og farge.

–  Smykkene henter inspirasjon fra natur i form av organisk tekstur, en smykkeserie er blant annet formet etter en gråstein delt i to, og sterke farger som finnes i alt fra blomster til krydder. Personlig syns jeg smykkene minner om en eklektisk samling man kanskje har gjort seg opp etter mange reiser, forklarer Ledang om kolleksjonen.

Anne_svarthvitt

Anne Hasla

Kolleksjonen er inspirert av 70- og 80-tallet, spesielt når det kommer til fargekombinasjonen. Designerne var ute etter noe som var modig, samtidig elegant. Ledang forteller at disse tiårene var nye i uttrykket og preget av inspirasjon fra hele verden, i tillegg til at man ikke var redd for å uttrykke seg gjennom smykker og klær.

Les også
Balenciaga slipper eksklusivt interiør til jul

– Vi hadde lyst til å utfordre litt med smykkene våre. 70- og 80-tallet har et mer uredd form- og fargespråk. Vi ønsket å plukke elementer fra dette og ta med inn i vår tid. Det er spennende å jobbe med farger og teksturer. Smykkebæreren får et smykke med en taktil overflate. Smykkene våre utfordrer nok litt med sitt kraftige uttrykk. Vi mener at dette er svært riktig for denne tiden. Steinene er hovedelementet i smykkene. Sølvet, i gull og sortfarge, støtter oppunder steinene og lager naturlige rammer. Smykkene våre er lekne, naturlige, spennende og synlige, forteller Anne Hasla.

Det ser ut til at vi kanskje vil se flere smykkekolleksjoner signert Ledang i fremtiden, da samarbeidet ga den norske designeren mersmak.

– Det er så gøy og det er så mange muligheter. Jeg har veldig lyst til å jobbe mer med smykker. Det er utfordrende og givende,  spesielt siden jeg personlig syns det er vanskelig å finne smykker som jeg virkelig elsker. Da blir jeg nødt til å utfordre meg selv og først prøve å skape noe jeg selv ville brukt samtidig som jeg har potensielle kunder i tankene, sier Ledang.

HASLA x C.L.E.A.N. blir tilgjengelig fra og med november.

Les også: Anna of the North fronter H&M x Kenzo

Siste saker

Mest lest nå
Les mer