Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Hvordan Gvasalias Vetements-ånd forandrer Balenciaga

Screen Shot 2016-08-22 at 15.28.10

Demna Gvasalia via Vogue. Foto: Annie Leibovitz

Da Alexander Wang forlot Balenciaga, var det ikke akkurat åpenbart at det var Vetements-designeren Demna Gvasalia som skulle ta hans plass. Likevel har det vist seg å være helt naturlig for det franske motehuset å få et touch av Vetements, etter at Gvasalia har fått mye ros for sin debutkolleksjon.  

Gvasalia er nå halve uka hver hos designkollektivet Vetements og Balenciaga. I et nylig intervju i septemberutgaven av Vogue åpner den georgiske designeren opp om hvordan han forandrer det tradisjonsrike franske motehuset med sin Vetements-ånd, men samtidig tar lærdom fra dens historie.

– Jeg vil ikke si at jeg prøver å kanalisere Mr. Balenciaga på noen måte. Men jeg prøver å forstå hvordan han så på kvinner. Han virkelig respekterte og elsket dem – jeg ser det i plaggene, hvordan han tilnærmet seg kroppen. Han likte å prøve klærne på modeller som ikke var perfekt. Han likte å jobbe med virkelighet og gjøre det flatterende. Jeg prøver å jobbe med det, forteller Gvasalia.

Screen Shot 2016-08-22 at 16.03.46

Foto via Instagram

Alessandro Michele, kreativ leder hos Gucci, har jobbet med Gvasalia tidligere og er spesielt imponert over modellvalget til Gvasalia – selv om dette var noe også han fått ris for. Gvasalia finner modellene sine på sosiale medier, nattklubber og, egentlig, hvor som helst. Russeren Lotta Volkova er blant modellene, som også er Vetements sin stylist.

– Jeg liker måten har er på jakt etter en annerledes type av skjønnhet, spesielt i en industri som alltid har prøvd å definere og diktere skjønnhet tidligere, forteller Michele.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Selv om den 35-årige designeren er på stor vei til å bevege Balenciaga i en ny retning, kommer ikke forandringene over natten.

– Vetements er som et parlament. Alle er veldig utagerende og ikke redd for å dele meningen sin på en brutal måte. Men hos Balenciaga er det fortsatt en lang vei å gå, i og med at ikke womenswear-teamet er vant til denne måten å jobbe på. Men de er på vei, forklarer Gvasalia.

Få med deg resten av intervjuet på Vogue.com.

Les også: Hvorfor er Vetements så hyped?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer