Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Derfor bør du se Halston på Netflix
Halston. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Derfor bør du få med deg den nye moteserien Halston på Netflix

Kjenner du til Halston – en av verdens mest kjente moteskapere?

Netflix har disket opp med mange bingebare serier det siste året. Flere med motefokus som Emily in Paris, The Queen’s Gambit, The Undoing, Lupin og The Crown.

Snart slipper streaminggiganten sin nye moteserie Halston.

Miniserien på fem episoder tar for seg den ganske så fascinerende historien bak mannen med samme navn, Roy Halston Frowick – også kjent som bare Halston – en av USAs største moteskapere gjennom tidene.

Designet hans var – og er fremdeles – med på definere den ikoniske amerikanske stilen. På lik linje med merker som Ralph Lauren.

Derfor bør du se Halston
Halston og hans entourage. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Som Chanel startet Halston med hattedesign før han i 1966 utvidet med kleslinje. Han pustet nytt liv i plagg som jumpsuiten, skjortekjolen og kaftanen ved hjelp av materialer som jersey, kasjmir og syntetiske ultrasuede.

Han er kanskje aller mest kjent for sine supersexy og glamorøse paljettkjoler og dype utringninger, som ble synonymt med 70-tallet og Studio 54 i New York.

Denne serien bør du se på Netflix
Elsa Peretti var italiensk smykkedesigner og modell, som designet en bestselgende duft i samarbeid med Halston. Foto: Netflix

Halston, spilt av Ewan McGregor i serien, hadde en sterk link til datidens popkultur. Da han var i slutten av 20-årene hadde han allerede designet den ikoniske pilleboks-hatten som presidentfrue Jackie Kennedy brukte under presidentinnsettelsen av ektemannen John F. Kennedy i 1961, ifølge CNN.

Liza Minelli og Halston
Roy Halston var bestevenn med Liza Minelli. Foto: Patrick McMullan/Netflix

Han regnet navn som Andy Warhol, Bianca Jagger, Elizabeth Taylor, Liza Minelli og Anjelica Huston blant sine venner, og skal ha vært ansvarlig for at Jagger red på en hvit hest inne på den legendariske nattklubben Studio 54.

Designeren hadde også et entourage av berømte modeller, kalt Halstonettes. Ikke så ulikt Gianni Versace og hans supermodeller et tiår senere.

Denne serien bør du se
Designeren med Liza Minelli backstage. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Netflix-serien Halston tar for seg hvordan designeren gjorde navnet sitt til et verdenskjent moteimperium synonymt med luksus, sex, status og berømmelse på 70- og 80-tallet.

Med New York som bakteppe maler produsent Ryan Murphy et lekkert bilde av en svunnen tid til lyden av Depeche Mode og annen definerende musikk.

Som så mange andre suksesshistorier, faller imidlertid alt sammen i grus.

Ewan McGregor
New York var designerens lekeplass. Foto: Atsushi Nishijima/Netflix.

Serien tar også for seg designerens rusavhengighet. I tillegg til hans da kontroversielle businessavgjørelser, som å bringe mote til massene med en JCPenny-avtale verdt én milliard dollar, ifølge People. En businessmodell mange motehus og designere har gjort etter ham.

Netflix-serien du bør få med deg
Forvent lekre kostymer i serien. Foto: Netflix

Ryan Murphy er kjent for sine vakre, estetiske produksjoner. Som Pose, fjorårets Ratched og Hollywood, The Politician, Feud, Glee og American Horror Story – for å nevne noen. Felles for alle er sterk fargebruk og grundig research.

Denne serien bør du se i mai
Rebecca Dayan spiller Elsa Peretti. Foto: Jojo Whilden/Netflix

Sjekk ut traileren under.

Les også: Han skal lede årets motefest

Siste saker

Mest lest nå
Les mer