Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Timothee Chalamet slepes for Oscar-antrekk
Timothee Chalamet. Foto: Mike Marsland/WireImage

Timothee Chalamet er vert for årets Met Gala

Dette vet vi så langt om årets Met Gala.

Den første mandagen i mai hvert år siden 1948 er Metropolitan Museum of Arts i New York blitt fylt til randen av luksuriøs haute couture og noen av verdens største stjerner, i tillegg til motebransjen.

Vogue-redaktør Anna Wintour har tradisjon tro invitert til The Met Gala, en årlig innsamlingsgalla til støtte for det anerkjente museets moteavdeling. Motebegivenheten har hvert år hatt ulike temaer som gjenspeiler en påfølgende utstilling.

I fjor ble eventet avlyst grunnet koronapandemien.

I år har man valgt å dele opp årets tema American Fashion i to ulike utstillinger, med påfølgende feiring.

Met Gala 2020 står i fare for å bli avlyst på grunn av koronaviruset
Lady Gaga under Met Gala 2019. Foto: Karwai Tang/Getty Images

The Met Gala vil for første gang i historien gå av stabelen mandag 13. september. Det i håp om at omstendighetene kan være mer normale med tanke på pandemien.

Korona har som kjent slått hardt ned i USA det siste året med høye smitte- og dødstall.

Den påfølgende utstillingen In America: A Lexicon of Fashion vil åpne 18. september. Den andre utstillingen og gallaen vil foregå mandag 2. mai til neste år, ifølge Harper’s Bazaar.

Så mye er the Kardashians verdt
Kylie, Kim og Kendall under Met Gala i 2019. Foto: Kevin Tachman/MG19/Getty Images for The Met Museum/Vogue

Til å lede årets The Met Gala er Timothée Chalamet.

Helt siden han smeltet hjerter verden over med rollen sin i Call Me By Your Name i 2017, er Chalamet blitt en stor stjerne og selvskreven gjest til enhver rød løper. 25-åringen er blitt kjent for sin gode og uredde stil.

Han skal være vert under gallaen sammen med Billie Eilish, Naomi Osaka, stjernepoet Amanda Gorman og Tom Ford, ifølge Page Six.

Timothee Chalamet under Golden Globes
Timothée Chalamet under fjorårets Golden Globes med seletøy fra Louis Vuitton. Foto: Frazer Harrison/Getty Images)

Eventet regnes som et av de mest eksklusive i verden, med billetter fra 30 000 dollar, og med bord for 275 000 dollar. Og man må ha invitasjon for å kunne delta.

The Met Gala har vært år et tema som pekepinn for hva gjestene aller helst skal kle seg opp i. Mens utgaven i 2019 hadde det forvirrende Camp: Notes of Fashion som tema, har tidligere fester fokusert på blant annet Manus x Machina, Punk: Chaos to Couture, Rei Kawakubo/Comme des Garçons og Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination.

Det har bydd på alt fra Rihanna i pavekostyme og Katy Perry med elleville englevinger til Jaden Smith med sine egne dreads som tilbehør og Kim Kardashian i norsk design.

Les også: Dette er verdens hotteste moteprodukter akkurat nå

Siste saker

Mest lest nå
Les mer