Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Dette vet vi om sesong 5 og 6 av The Crown
Foto via Netflix

Dette skjer videre med Netflix-suksessen The Crown

Hvem, hva, hvor og når.

Ettersom koronapandemien fortsetter å holde hvermannsen unna sosiale sammenkomster, fortsetter strømmegigantene å lage bingebare tv-serier.

Mens 2020 ga oss kritikerroste og omdiskuterte serier som Emily in Paris, The Undoing, The Queen’s Gambit og fjerde sesong av The Crown, jobbes det nå iherdig med å produsere mer av det samme til sultne tv-tittere.

I januar i fjor knuste The Crown-skaper Peter Morgan imidlertid mange hjerter. Han uttalte at det ikke blir en sjette sesong av den populære serien.

Sommeren 2020 snudde han om, og ønsket å lage to sesonger til likevel.

– Da vi begynte å snakke om storylines for sesong fem, ble det fort klart at for å kunne få den rikheten og kompleksiteten til historien, burde vi gå tilbake til den originale planen og lage seks sesonger, sa han til The Hollywood Reporter i juli.

Dette vet vi så langt om fortsettelsen på The Crown:

Claire Foy i The Crown
Claire Foy som en ung dronning Elizabeth i sesong 1. Foto via Netflix

Filmingen av femte sesong vil ikke starte før i juli, skriver Variety.

Serien er kjent for å ta seg lange pauser mellom hver sesong. Derfor vil man mest sannsynlig ikke kunne sluke det rojale dramaet før i 2022.

Serieskaperne har også gjort seg flid med å caste skuespillere som ligner de kongelige.

Mens Claire Foy spilte en ung dronning Elizabeth i de første to sesongene, tok Olivia Colman over stafettpinnen som en middelaldrende dronning for sesong 3 og 4.

Nå er det Imelda Staunton, kjent fra Downton Abbey og Harry Potter, som vil spille dronningen i fortsettelsen av The Crown.

Imelda Staunton
Imelda Staunton i 2019. Foto: Daniele Venturelli via Getty

– Som skuespiller var det en fryd å se hvordan både Claire Foy og Olivia Colman tok med seg noe spesielt og unikt til Peter Morgans manus. Det er en ære for meg å være en del av et så eksepsjonelt kreativt team og ta The Crown med til slutten, sier Staunton til The Hollywood Reporter.

Hun sier at det vil bli «en ekstra stor utfordring» å spille den eldre dronning Elizabeth ettersom det ligger så tett opp til nåtid.

Olivia Colman
Olivia Colman i tredje sesong av The Crown. Foto via Netflix

Mens det er Leslie Manville som skal spille prinsesse Margaret og Jonathan Pryce som nå avdøde prins Philip, er det Elizabeth Debicki som skal spille prinsesse Diana.

Og den australske skuespilleren kjent fra filmer som The Great Gatsby, Tenet og Man from U.N.C.L.E er faktisk skremmende lik den ekte lady Di.

Elizabeth Debicki skal spille prinsesse Diana i The Crown
Elizabeth Debicki på The Met Gala i 2019. Foto: Theo Wargo via Getty

– Det er en drømmerolle. Hun er et så bemerkelsesverdig menneske og hun lever virkelig videre i hjertene til så mange, sier 30-åringen til The Mirror.

I fjerde sesong var det det mildt sagt stormende ekteskapet mellom prins Charles og prinsesse Diana som serien viet oppmerksomhet til.

Slik var ekteskapet mellom Diana og Charles
The Crown har gjort seg flid med å gjenskape antrekkene til Diana og Charles. Foto: Des Willie/Netflix

Les også: Slik skal prins Charles ha brukt prinsesse Dianas motesans mot henne

Hva femte og sjette sesong av The Crown faktisk vil fokusere på, gjenstår å se.

Peter Morgan har imidlertid uttalt at sjette sesong «ikke vil bringe oss nærmere nåtid – den vil rett og slett la oss studere den samme perioden mer detaljert», ifølge Town and Country.

Det kongelige dramaet vil gi seg på slutten av 2000-tallet. Ifølge Morgan skal de siste sesongene ta for seg perioden hvor John Major var britisk statsminister fra 1990 til 1997, og Tony Blair fra 1997 til 2007. Men det er enda ikke sikkert hvor femte sesong slutter og den sjette vil begynne.

Den tragiske dødsulykken til prinsesse Diana i Paris i 1997 vil dermed (garantert) spille en sentral rolle.

Forholdet mellom prins Harry og Meghan vil trolig – og naturlig nok – ikke bli dramatisert. De møttes tross alt et tiår etter serien vil slutte. Antakeligvis til stor lettelse for paret, som nylig åpnet opp om de siste årenes uroligheter til Oprah.

Les også: Nå vil «alle» kle seg som Emily in Paris

Siste saker

Mest lest nå
Les mer