Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kate Moss åpner opp om «forferdelig hendelse» på fotoshoot da hun var 15
Foto: Neil Warner/MEGA/GC Images

Kate Moss åpner opp om «forferdelig hendelse» på fotoshoot da hun var 15

– Han sa «ta av deg bhen».

De siste årene har en rekke modeller stått frem med historier innen #metoo-sjangeren. Bella Hadid skal ha blitt seksuelt trakassert av sjefen for Victoria’s Secret, mens Emily Ratajkowski ble utsatt for overgrep av en kjendisfotograf.

Noen, slik som motefotografene Mario Testino og Bruce Weber, ble tvunget ut av det gode selskap da anklager mot dem om seksuell trakassering begynte å spre seg som ild i tørt gress. Det samme gjaldt for tidligere toppsjef for Elite Models, grunnleggeren av Guess, sjefen for Topshop og Alexander Wang.

I kjølvannet av dette var Kering og LVMH blant de som innførte nye regler hos seg, for eksempel at modellene de booket måtte være over 18 år.

På 90-tallet var det likevel fritt frem å bruke meget unge modeller.

Nå står Kate Moss frem med noe som skjedde med henne på fotoshoot som 15-åring.

Supermodellen skal ha opplevd en «forferdelig hendelse» da hun var alene i studio med en fotograf for å skyte bilder til en katalog.

– Han sa «ta av deg toppen». Så jeg tok av meg toppen. Jeg var skikkelig sjenert på den tida rundt kroppen min. Så sier han «ta av deg bhen» og jeg følte at noe var skikkelig feil, så jeg tok med meg sakene mine og løp, forklarer Moss ifølge Refinery29, som har omtalt saken.

Det er i et intervju med BBC og radioprogrammet Desert Island Discs at 48-åringen står frem.

Ifølge henne gjorde situasjonen at hun fikk skikkelig skjerpede instinkter. Nå kan hun «kjenne igjen folk med dårlige hensikter en mil unna».

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Cecilia Teigen

I det samme intervjuet forteller Kate Moss at hun også har blandede følelser rundt shooten som gjorde henne superpopulær; nemlig den som Corinne Day skjøt for The Face i 1990.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Corinne Day (@corinnedayofficial)

Også der var briten avkledd, noe hun ikke var komfortabel med.

– Jeg gråt masse. Jeg hadde ikke lyst til å ta av meg overdelen. Jeg var veldig, veldig selvbevisst rundt kroppen min, men Day sa «hvis ikke du tar av deg toppen, så kommer jeg ikke til å booke deg til Elle».

Moss forklarer at det var spesielt vondt fordi Day var en av hennes beste venner på det tidspunktet.

– Jeg var glad i henne, men hun var en vanskelig person å jobbe med.

– Men det er ikke til å komme bort fra at bildene er helt fantastiske. Hun fikk det som hun ville. Jeg slet meg gjennom det og det hele førte jo til ekstremt mye bra for meg. Det endret hele karrieren min.

Les også:

Siste saker

Mest lest nå
Les mer