Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nye anklager om seksuell trakassering mot Alexander Wang-kopi
(Foto: John Rasimus / Barcroft Media via Getty Images)

Nye anklager om seksuell trakassering mot Alexander Wang

Alexander Wang er i hardt vær igjen.

I desember i fjor kom anklagene om at Alexander Wang skal ha dopet ned og seksuelt trakassert flere. Etter flere år med rykter sto flere nå frem i sosiale medier med sine historier om den amerikanske designeren.

Det var modellen Owen Mooney som først gikk ut på Tik Tok med en hendelse fra 2017. Wang skal angivelig ha grepet han i skrittet på en nattklubb, noe han beskriver som «utrolig ubehagelig». Anonyme anklager ble sendt til Instagram-kontoen @shitmodelmanagement som sammen med motebransjens egen vaktbikkje @dietprada ga saken mye oppmerksomhet.

Kort tid etter uttalte Alexander Wang seg om anklagene mot ham. Han nektet for alt og kalte anklagene «helt grotesk falske».

Nå står designeren igjen ovenfor anklager om seksuell trakassering og overgrep.

Den profilerte advokaten Lisa Bloom har tatt på seg sakene til ti menn som alle kommer med anklager mot Wang. Alle utenom én har valgt å være anonyme, skriver i-D. Motestylisten David Casavant sier til The New York Times at Wang trakk ned buksene og undertøyet hans på en nattklubb i Brooklyn i 2017. Casavants historie er svært lik de andre historiene til de som kommer med anklager mot Wang. Et fellestrekk er at de var beruset på tidspunktet de skal ha blitt seksuelt trakassert av Wang og i «en tilsynelatende sårbar tilstand» mener Casavant.

Han forteller at han har valgt å fortelle sin historie grunnet manglende respons fra moteindustrien.

– Som jeg kan forstå. Jeg skjønner at påstandene hovedsakelig var anonyme, så det er greit. Men her er jeg. Jeg sitter foran deg. Jeg sier hvem jeg er. Jeg er ikke anonym lenger, sier han.

I Casavants vitneforklaring kommer det angivelig frem «hvor stille motebransjen fortsetter å være i sitt svar på så mange beskyldinger».

Les også: Rihanna får kritikk for å seksualisere religion

Siste saker

Mest lest nå
Les mer