Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Emanuele D'Angelo aka LIVINCOOL
Emanuele D'Angelo omtaler Emily Ratajkowski som sin venn og muse (Foto via Instagram @livincool).

Kjendisfotograf Emanuele D’Angelo aka LIVINCOOL beskyldes for seksuell trakassering og overgrep

«Seksuelle overgrep er blitt en av motebransjens skitne, åpne hemmeligheter».

Han har fotografert noen av verdens største stjerner, blant dem både Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Bieber og Emily Ratajkowski.

Nå anklages kjendisfotograf Emanuele D’Angelo for seksuell trakkasering og overgrep mot utallige modeller.

Det er motebransjens egen vaktbikkje Diet Prada som er på saken når nok en toppfotograf nå får svært alvorlige anklager rettet mot seg.

«Moteindustrien kanoniserer menn, blåser opp egoer og gir utrolig mye innflytelse til dem den anser som verdige. I beste fall fostrer den legender og vakker kunst. I verste fall skaper det monstre som misbruker makten sin og utnytter dem de ser på som sårbare», skriver de.

De viser til motefotografer som Terry Richardson, Mario Testino og Bruce Weber, og nylig også designer Alexander Wang, som alle har fått anklager om seksuell trakassering og overgrep rettet mot seg.

«Seksuelle overgrep er blitt en av motebransjens skitne, åpne hemmeligheter», skriver duoen i caption til sine 2,5 millioner følgere.

Emanuele D’Angelo (Foto via Instagram @livincool)

Det er Instagram-kontoen @shitmodelmgmt som først skal ha avdekket anklagene mot den Roma-fødte fotografen, bedre kjent under @livincool, som har tatt bilder av noen av moteverdenenes aller største stjerner.

Slik har han også med tiden blitt en del av «det gode selskap», og er ofte sett side om side med kjendiser som Kendall Jenner, Bella Hadid, Hailey Bieber og Emily Ratajkowski både under fashion weeks, på ferier og under internasjonale filmfestivaler.

Sistnevnte har han i et intervju med Highsnobiety omtalt som sin venn og muse.

Les også
Mitt skjønnhetsunivers: Andrea Steen

Seks kvinner har delt sine historier med Diet Prada. Her er noen av de:

«Han dro meg hardt ned på fanget sitt, prøvde å styre hoftene mine, og jeg frøs helt. Jeg vet ikke hvor lenge jeg ble sittende, men jeg husker at jeg reiste meg opp og han vitset med at ‘åh, det er nok for tidlig’»

Ellie Fox

«Kanskje jeg gav feil inntrykk, men jeg skjønte ikke hvordan. Jeg skyldte på meg selv for å ha dratt til leiligheten hans fordi jeg følte at han hele tiden viste at det var det som kom til å skje»

Alexus Ade

«Han tvang meg til å gå toppløs og han gned brystvortene mine slik at ‘brystene mine skulle se fine ut’»

«Sofia»

D’Angelo har foreløpig ikke kommentert anklagene. Han har slått av kommentarfeltet på sin Instagram-profil.

Les også: Bella Hadid blant ofrene i ny metoo-skandale

Siste saker

Mest lest nå
Les mer