Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Topshop-eier anklages for seksuell trakassering

– Jeg føler det blir gjort et eksempel ut av meg, uten at det har vært noe som helst form for bevis for det de anklager meg for.

Sir Philip Green har hatt stor suksess som eier av og administrerende direktør for Arcadia, som eier og driver en rekke britiske kleskjeder, blant annet Topshop, Miss Selfridge og Dorothy Perkins. Under moteukene i London har den britiske forretningsmannens tilstedeværelse på første rad vært en selvfølge, og han har menget seg med kjendiser og kongelige i flere tiår. Det er estimert at han har en formue på omkring 50 milliarder kroner.

Men nå er det trøbbel i paradis; Green har nemlig blitt anklaget for å i lang tid ha bedrevet seksuell trakassering – og betalt ofrene for å holde munn om det. 

Det skal være snakk om flere kvinnelige ansatte hos Arcadia, som nå inspirert av #metoo-bølgen velger å stå frem med sine historier.

Ifølge The Guardian skal flere av ofrene ha sagt ifra om Greens trakassering, mobbing og rasistiske utspill til sine overordnede, men ingen av dem skal ha sett alvoret i det. I stedet har en rekke ansatte blitt betalt summer i millionklassen for å signere diverse taushetserklæringer.

Avisa The Telegraph skal i lang tid ha gått den britiske forretningsmannen i sømmene, etter å ha fått tips tidlig i år om at Green muligens hadde svin på skogen.

I forrige uke fikk pressen endelig innsyn i fem saker, som handlet om ulike tilfeller av upassende oppførsel av en høytstående britisk forretningsmann. Få dager senere ble det kjent at mannen det var snakk om var Sir Philip Green. På det tidspunktet valgte han å gå ut med en kjapp pressemelding der han nektet plent for å ha drevet med ulovlig seksuell eller rasistisk oppførsel.

Les også: Harvey Weinsteins designer-kone tilbake i varmen

Topshop – kampanje – høst 2018

I går kom Green med en lengre forklaring, til The Daily Mail, fra et spa han for tiden oppholder seg på i Arizona i Usa.

– Dette har vært den verste uka i mitt liv. Jeg føler jeg blir brukt som et eksempel, uten at det har vært noe som helst form for bevis for det de anklager meg for. (…) Dette skader bedriftene mine, alle som på noen som helst måte er tilknyttet bedriftene mine, det skader meg og min familie, skal han ifølge avisa ha sagt.

Han forklarer også at med sine 40 år som forretningsmann har det «åpenbart vært litt «banter» fra tid til annen».

– Men etter min mening har jeg aldri oppført meg støtende.

Like før helgen valgte Lord Peter Hain i en tale i parlamentet å sterkt oppfordre til at Green fratas sin Sir-tittel, ettersom han mener det kreves et visst nivå av moralsk standard for å kunne få lov til å kalle seg «Sir».

Britiske Zelda Perkins, som tidligere var assistent for Harvey Weinstein og ble betalt en stor sum for å signere en taushetserklæring da hun opplevde å bli seksuelt trakassert, gikk også ut i mediene denne helgen. I en uttalelse skriver hun ifølge The Guardian at det ikke lenger bør være lovlig å betale ansatte til stillhet, etter å ha oppført seg uakseptabelt eller ulovlig.

Sir Philip Greens #Metoo-skandale er bare én av mange innen motebransjen dette året; I våres avslørte spotlight-teamet til avisa Boston Herald at blant andre Patrick Demarchelier, David Bellemere, Greg Kadel, Andre Passos og Seth Sabel, i tillegg til stylist Karl Templer hadde bedrevet seksuell trakassering.

Dette fulgte etter at to av bransjens mest kjente motefotografer, Mario Testino og Bruce Weber, begge hadde blitt anklaget under#metoo-paraplyen i en større sak hos The New York Times.

Bilder: Via itv og Instagram

Les også: Tre ganger middelaldrende menn mente noe om hvordan andre burde kle seg

Siste saker

Mest lest nå
Les mer