Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Modell saksøker Guess og Paul Marciano for seksuell trakassering og seksuelle overgrep
Nye anklager mot den amerikanske kleskjeden (Foto: Guess)

Modell saksøker Paul Marciano og Guess for seksuelle overgrep

Ikke første gang for den amerikanske kleskjeden.

I 2018 var Guess-grunnlegger Paul Marciano i hardt vær etter beskyldninger om seksuell trakassering. I tiden som fulgte ble nye anklager rettet mot motemogulen. Også gamle saker kom til overflaten som for eksempel anklager om seksuelle overgrep allerede i 2009.

Nå saksøkes Guess og Marciano av en tidligere modell.

Modellen, som har jobbet med den amerikanske kleskjeden i en årrekke, saksøker Marciano for seksuelle overgep og selskapet for å ha lagt tilrette for og beskyttet «en tilbakevendende seksuell overgriper», skriver WWD.

«I stedet for å lytte til minst syv kvinner som alle stod frem mot grunnleggeren, styremedlemmet og den kreative lederen, har Guess beholdt Marciano ved roret slik at han har kunnet fortsette å bruke sin prestisjetunge stiling til å lokke og seksuelt misbruke unge, kvinnelige modeller», heter i søksmålet fremmet anonymt av Jane Doe.

Guess har flere ganger fått anklager om seksuell trakassering rettet mot seg. (Foto: Justin Sullivan/Getty Images)

Tvunget til oralsex

Guess har gjennom årene fått en rekke søksmål rettet mot seg grunnet anklager om nettopp seksuell trakassering og overgrep. I 2018 gikk modell Kate Upton ut mot kleskjeden og Marciano som hun mente både hadde trakasserte henne og befølt henne under en fotoshoot. Hun kalte den interne etterforskningen som fulgte for «et stunt». Marciano skulle gå i lys av anklagene, men det skjedde aldri. Han forble i rollen som kreativ leder samt som styremedlem i styret der broren, Maurice Marciano, er styreleder.

Så sent som i februar 2020 skal modellen, som nå saksøker Guess og Marciano, ha blitt lurt med til en tom leilighet i West Hollywood under påskuddet om å «fremme modellkarrieren hennes». Her skal Marciano ha ventet på henne. Han skal umiddelbart ha begynte å kysse og beføle henne før han skal ha tvunget henne ned på senga. Hun skal ha satt seg til motverge, men skal ha blitt tvunget til å gi ham oralsex.

Da hun til slutt fikk forlate leiligheten gav Marciano henne et gavekort på Guess på 1000 dollar og lovet henne flere modelljobber. Han skal ha bedt henne om å slette alle tekstmeldingene de to sendte om møtet.

Guess-grunnlegger og kreativ leder Paul Marciano sammen med Hailey Baldwin under et event i 2016. (Foto: Allen Berezovsky/Getty Images for Fashion Media)

Varslet

Da modellen varslet Guess om hendelsen kansellerte de umiddelbart alle jobbene hennes. Selskapet skal ha lovet å se nærmere på anklagene. Men kom aldri tilbake til modellen som nå saksøker for fiendtlig arbeidsmiljø, seksuell trakassering, seksuelle overgrep og frihetsberøvelse. Hun krever et uspesifisert beløp, inkludert erstatning for tap av fremtidige inntekter.

Guess hadde sin storhetstid på 1980- og 90-tallet med supermodeller slik som Claudia Schiffer, Anna Nicole Smith og Carla Bruni som ansikt utad. Utover 2000-tallet forsøkte kleskjeden å fornye seg med kampanjemodeller som Jennifer Lopez, Gigi Hadid og Hailey Baldwin. I dag har Guess fortsatt en tusentalls butikker verden over. Men også de er hardt rammet av koronakrisen og har sett seg nødt til å stenge hundrevis av butikker.

Les også: Bella Hadid blant ofrene i ny metoo-skandale

Siste saker

Mest lest nå
Les mer