Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bella Hadid er blant navnene som nevnes i sak om seksuell trakassering i Victoria's Secret. Foto: Edward Berthelot/Getty Images

Supermodell blant ofrene i ny metoo-skandale

Nå er den amerikanske undertøysgiganten i trøbbel – igjen.

I en oppsiktsvekkende sak i storavisen New York Times avsløres omfattende mobbing og trakassering i Victoria’s Secret.

Supermodell Bella Hadid er blant navnene som nevnes i artikkelen som inngår i rekken av skandaler rundt det en gang så mektige amerikanske undertøysmerket.

Hadid skal ha blitt utsatt for trakassering fra tidligere toppsjef i Victoria’s Secret Ed Razek.

Bella Hadid er blant navnene som nevnes i artikkel om trakassering i Victoria's Secret
Bella Hadid på scenen under Victoria’s Secret Fashion Show.

Episoden storavisen referer til skal ha funnet sted i forkant av undertøysmerkets årlige tv-show i 2018. Den tidligere markedssjefen skal ha vært i rommet da Bella Hadid fikk tatt sine mål.

I følge avisen skal Razek ha uttalt: «Glem undertøyet» for å understreke at det virkelige spørsmålet var om Hadid skulle få gå ned catwalken «med sine perfekte bryst».

New York Times fremmer også en rekke andre anklager mot Razek. Blant annet at han skal ha befølt en annen modell i skrittet mens hun bare hadde undertøy på.

Fikk kritikk

Razek forlot sin stilling som markedssjef i Victoria’s Secret i kjølvannet av svært kontroversielle uttalelser i fjor høst.

I et intervju med Vogue forsøkte han å rettferdiggjøre undertøysgigantens mangel på mangfold og inkludering med at det som en gang var verdens største moteshow kun «er en fantasi». Han hevdet derfor at verken plus-size- eller transseksuelle modeller har noen plass på catwalken.

Les også: Kopianklager mot Victoria’s Secret

Avviser anklager

I en uttalelse til New York Times avviser Razek alle anklagene. Han kaller de «kategorisk usanne, feiltolket og tatt ut av kontekst».

– Jeg har vært så heldig at jeg har fått jobbet med et utall av verdens beste modeller og begavede profesjonelle. Jeg legger all min stolthet i respekten vi har for hverandre, sier Razek.

Verken Bella Hadid eller Victoria’s Secret har foreløpig kommentert saken.

Nå spekuleres det i om anklagene kan ses i sammenheng med Bella Hadids tidligere uttalelser om at hun aldri følte seg bra på catwalken iført undertøy før hun gikk for Rihannas Fenty-show.

Mener toppsjef visste

I New York Times-artikkelen hevdes det videre at L Brands’, som eier Victoria’s Secret, grunnlegger og eier Leslie Wexner kjente til Razeks oppførsel og også konkrete episoder. Også Wexner skal ha vært kjent for å snakke nedsettende om og til kvinner. Heller ikke han skal ha ønsket å kommentere saken.

I en uttalelse fra L Brands sier talsperson Roberts Myers imidlertid at undertøysgiganten var «fullt ut forpliktet til kontinuerlig forbedring og fullstendig ansvarlighet» og de nå beklager «alle tilfeller der vi ikke oppnådde dette målet».

Skandaler

Skandalene har stått i kø for det amerikanske undertøysmerket som i åresvis er blitt anklaget for manglende mangfold og inkludering.

Det har ført til diverse boikotter, og i fjor måtte de for første gang avlyse det årlige Victoria’s Secret Fashion Show grunnet stadig dalende seertall.

Pluss på sviktende salg for det en gang så mektige undertøysmerket, og spørsmålet er vel bare hva som er den berømte spikeren i kisten.

Les også: Victoria’s Secret nominert til «verstingpris»

Siste saker

Mest lest nå
Les mer