Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Årets it-frisyre spiller den egentlige hovedrollen i The Queen's Gambit
Beth Harmon i The Queen's Gambit. Foto: Phil Bray/Netflix

I The Queen’s Gambit spiller årets it-frisyre hovedrollen

Slik får du til den korte frisyren.

Bare siden i fjor har Netflix steppet opp gamet med flere knallsterke serier med fantastiske kostymer. Som for eksempel fjorårets Politician med blant andre Gwyneth Paltrow, og årets kanskje største snakkis, Emily in Paris.

At en annen Netflix-serie skulle komme bare dager etter tv-serien alle elsker å hate hadde premiere – og være enda bedre enn klisjéfylt rom-com satt til Paris, var det muligens ikke mange som ventet seg.

Årets it-frisyre spiller den egentlige hovedrollen i The Queen's Gambit
Foto: Phil Bray/Netflix

Dramaserien The Queen’s Gambit med Anya Taylor-Joy i rollen som sjakkesset Beth Harmon, har tatt en hel verden med storm de siste par ukene. Serien som er lagt til 60-tallets USA tar for seg hvordan Harmon spiller seg gjennom en mannsdominert verden, fra en ensom tilværelse på et barnehjem til eventyrlige reiser verden rundt .

Årets it-frisyre spiller den egentlige hovedrollen i The Queen's Gambit
Foto: Phil Bray/Netflix

Les også: Nå får Killing Eve sitt eget mote- og skjønnhetsmerke

Slik får du it-frisyren i The Queen’s Gambit

I motsetning til Emily in Paris, hvor motebransjen ikke var spesielt begeistret for hovedrollens noe eksentriske garderobe, ser det ut til at ethvert internasjonalt motemagasin dekker Beth Harmons elegante, vampete og mod-inspirerte kostymer i The Queen’s Gambit for tiden. Som attpåtil hyller sjakkspillet på mesterlig vis.

Årets it-frisyre spiller den egentlige hovedrollen i denne serien
Foto: Ken Woroner/Netflix

En annen sentral del ved Beth Harmons utseende er den korte frisyren med tilsvarende kort pannelugg. Som forøvrig er årets it-frisyre.

I likhet med andre sterke og frigjorte tv-heltinner, som Carrie Bradshaw i Sex & The City, er også Harmon i The Queen’s Gambit opptatt av både mote, vakre kjoler og de siste trendene. Og akkurat som Carries lange viltre krøller, skiller også Harmons hår seg ut i mengden. Til tross for at serien er en miniserie, rekker hårfrisyren hennes å være i stadig evolusjon. Fra kort hår med kort pannelugg, til en lett skalert bob ved ørene, til en skulderlang frisyre med ekte 60-tallsvipp, skriver italienske Vogue.

Årets it-frisyre spiller den egentlige hovedrollen i The Queen's Gambit
Foto: Phil Bray/Netflix

Nylig avslørte Netflix hvordan Beth Harmon spilt av Anya Taylor-Joy får til den korte sveisen.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at teamet har brukt en parykk for å få til den knallrøde, korte hårfrisyren i The Queen’s Gambit.

Les også: Kamala Harris hylles for sine motevalg

Les også
Er Aker Brygge Oslos nye it-bydel?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer