Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde av Kamala Harris iført en hvit dress
Blir den dresskledde sneakers-fanen Kamala Harris et nytt stilikon?

USAs nye visepresident Kamala Harris hylles for sin stil

Går alltid i dress og Converse.

Etter en thriller av et presidentvalg ble det i helgen endelig klart at Joe Biden er USAs nye president. Den tidligere visepresidenten under Obamas administrasjon, har fått med seg Kamala Harris på laget. Hun blir med det tidenes første flerkulturelle, kvinnelige visepresident.

56-åringen har hatt høye juridiske posisjoner i en årrekke, blant annet som statsadvokat i San Francisco og som justisminister i California. Indisk-jamaicaneren har også vært aktiv i politikken siden hun var ung, blant annet som Californias senator.

Nå får Kamala Harris også mye oppmerksomhet for sin klesstil.

Les også: Slik reagerer motekjendisene på resultatet av presidentvalget i USA

Elsker Converse

I forbindelse med kampanjen som ledet opp til valget, troppet hun nemlig stadig opp i sneakers på podiet da hun skulle holde appeller og taler. Det var særlig de klassiske Converse Chuck Taylors som var hennes favoritt.

Britiske Vogue skriver at man nå vil få en kvinnelig politiker som «fullstendig ignorerer de tradisjonelle ‘reglene’ innen politisk kleskode. I stedet redefinerer hun de med sin banebrytende stil».

I september delte Harris en post på Instagram iført Converse All Stars med caption «Laced up and ready to win».

Se dette innlegget på Instagram

Laced up and ready to win.

Et innlegg delt av Kamala Harris (@kamalaharris)

– Jeg har en hel kolleksjon med Chuck Taylors. Ett sort par i skinn, ett hvitt par. Ett par jeg ikke trenger å snøre på meg, ett par jeg må snøre på meg. Ett par jeg har på meg når det er varmt, ett par når det er kaldt og ett par med plattform som jeg har på meg med dress, skal hun ha sagt ifølge Vogue.

Harris tok det også til ett nytt nivå da hun under en tale i Florida i oktober hadde på seg customized Converse High-tops. Disse hadde 2020 skrevet i blå bokstaver på siden, sammen med «Black Joy», «Stop hate» og «Love 2020»-buttons.

Flere påpeker den voldsomme kontrasten mellom Harris og den avtroppende FLOTUS, Melania Trump. Sistnevnte troppet opp for å stemme iført en Gucci-kjole – til den «nette» sum av 41 000 kroner – Gucci-solbriller, Christian Louboutin-pumps og Hermès Kelly-veske til en anslått verdi på rundt 100 000 kroner.

Får ros for feministisk hyllest

Men det er ikke bare skotøyet til Harris som får oppmerksomhet. Mange har bitt seg merke i det at hun stort sett alltid bærer dresser.

Og det er spesielt den helvite dressen hun bar lørdag kveld, da hun sammen med Biden talte til folket og stolt anerkjente valresultatet, som får ros.

Fashionista skriver at dressen er fra Carolina Herrera, der Wes Gordon for tiden er kreativ leder. Ifølge historikeren Shelby Ivey Christey er dette en tydelig feiring av den svarte befolkningen i landet, som tradisjonelt har kledd seg i mye monokrome antrekk.

Samtidig var fargevalget et nikk til Suffragette-bevegelsen som kjempet for kvinners stemmerett tidlig på 1900-tallet. Det er nøyaktig 100 år siden et 19. tillegg ble lagt til den amerikanske grunnloven, som sikret kvinner retten til å stemme.

Harris valgte også å nevne dette i sin tale, der hun takket for deres kamp som har gjort at hun kan stå der hun gjør i dag.

Bilde: Tasos Katopodis/Getty Images

Oppsving for amerikansk mote?

Melania Trump har tidvis fått kritikk for å ikke bære og fronte amerikanske designere nok. Det til tross for at hennes ektemann Donald har lovet å jekke opp amerikanske bedrifter og merker, slik at man kunne slutte å outsource produksjon eller handle fra utlandet.

At amerikansk mote trenger en vitamininnsprøytning er det ikke noen tvil om; New York Fashion Week har slitt i årevis med å opprettholde sin relevanse, samtidig som amerikanske kleskjeder og varemagasin legger ned i hopetall.

Med Bidens kone Jill og Kamala Harris kan det se ut til at amerikansk mote kan få en oppsving.

De har nemlig båret mye amerikansk design i forbindelse med offentlige sammenkomster. Begge hadde valgt antrekk fra nasjonale designere under lørdagens tale til folket; Jill Biden hadde nemlig iført seg New York-merket Oscar de la Renta.

Les også: Er superkjendisen egentlig Trump-supporter?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer