– Trafikken i gaten ujevn, og husleienivåene reflekterer ikke trafikk og omsetningspotensiale.
Da FWSS åpnet sin første flaggskipbutikk i Oslo for tre år siden, var det i området som de siste årene er blitt omtalt som et av byens beste shoppingstrøk. Det norske motemerket ble med det nabo til blant andre multibrand-butikken F5, Ganni og Tom Wood og senere også Holzweiler, Camilla Pihl Wear og Maanesten.
For det er ikke til å legge skjul på at flere butikker i nettopp dette området har kommet og gått. Både Rag & Bone og A.P.C har måttet lukke dørene de siste årene.
Nå stenger også FWSS-butikken i Prinsens gate.
Men hva skjer nå?
– Vi er blitt veldig glade i Prinsens gate. Og det er leit å forlate gode naboer og faste kunder. Når det er sagt, så er trafikken i gaten ujevn, og husleienivåene reflekterer ikke trafikk og omsetningspotensiale for oss, sier Linn L. Christoffersen, daglig leder i FWSS til Melk & Honning.
– Når vi nå flytter, så er det hovedsakelig fordi vi ønsker å samle studio, kontor og butikk under ett tak.

For FWSS stenger ikke dørene for godt. Butikken flyttes til Bislett, og skal etter planen åpnes i midten av september.
– Vi har i en lengre periode sett etter lokaler i et mer typisk boligområde. Da lokalene på Bislett ble ledige tok vi en rask avgjørelse. Designbyrået HeyDays har sittet i lokalet tidligere, og det har mange av de kvalitetene vi søkte.
– Bislett er kanskje ikke det første stedet man tenker på når det gjelder shopping. Hva tenker dere om å flytte fra et shoppingsentrum til et roligere område mer preget av kafeer, interiørbutikker og antikvariater enn mote?
– Vi elsker det. Det siste halvåret har gitt en oppblomstring for nabolaget. Vi gleder oss til å bli en del av det i Norabakken og den hyggelige atmosfæren på Bislett. Norabakken ligger midt i smørøyet, mellom Bogstadveien, Fagerborg og Bislett. Vi tror mange som bor i området er glade i FWSS.
Merket delte selv nyheten på sin Instagram stories denne uken.
Måtte stenge under korona
Da koronapandemien slo ned i Norge i mars, måtte flere motebutikker se seg nødt til å stenge dørene. Deriblant FWSS.
Christoffersen forteller at både butikken som lenge holdt stengt, og resten av FWSS naturligvis har hatt et tøft år.
– Vi har tatt gode og riktige grep for å stå igjennom 2020, og selv om året blir ødelagt av pandemien, opplever vi for tiden at FWSS blir verdsatt ute hos butikkene vi selger til.
– Nye produkter fra høstkolleksjonen ble utsolgt i løpet av kort tid, og innsalget for våren 2021 har gått over all forventing. Våre kunder over det ganske land har stort sett klart seg greit gjennom pandemien, mens det har vært langt tøffere for eksempel i Sverige, forteller hun til Melk & Honning.
– Hva er planene videre for FWSS?
– Vi gleder oss til å få flyttelasset på plass, pakke ut varer og skape et miljø hvor kundene i større grad kommer på innsiden av selskapet. Vi ønsker en helt annen nærhet til de som kommer innom oss, enn det vi har hatt mulighet til før.


Hun forteller at de skal fortsette å lage «gode kolleksjoner med produkter som folk verdsetter, blir glade i og bruker i mange år».
Merket har også nylig oppdatert nettbutikken sin. I tillegg har de lansert et Recovery Material-program for inneværende sesong. Her brukes kun restematerialer fra annen produksjon, som blir kjøpt fra et lager i Italia.
– Vi har lenge jobbet med det å utdanne kunden om hvorfor vi bruker et bestemt type materiale, i et bestemt plagg, og hvilke egenskaper det gir plagget. Det er en kunnskap som antakelig var vanligere før, men som kanskje har forsvunnet litt med fast fashion, avslutter Christoffersen.
Mye har skjedd i FWSS de siste årene. Da ekteparet Mona Granerød og Frode Grønvold ga seg i 2016 etter fire år som kreative ledere, fikk merket et designkollektiv med Cathrine Børter i spissen. Etter en prosess med re-branding, gikk Børter nye veier i 2019 og startet sitt eget smykkemerke og redesign.
