Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Årets skjønnhetstrender:

princess diaries

Det blir nesten bare vanskeligere og vanskeligere å sette en trend om dagen. På grunn av en ekstrem tilgjengelighet via sosiale medier, får vi med oss alt som skjer i hver minste undergrunnsklubb omtrent før det faktisk har skjedd.

Likevel er det mulig å hente ut visse detaljer som kan få henge på sine knagger og etter moteukene så langt, har «power suits» vært et viktig stikkord. Ansiktet vårt er likvel kirsebæret på toppen og hvordan en velger å male fjeset eller la håret ligge, kan gjøre hele uttrykket.

Makeupartist Maj Karin Øyen har tro på mørke øyne (INSTAGRAM)

Metalliske og rosa farger i fjeset.

Se også: Er dette den neste sminketrenden?

I fjor var det mye glitter, mørke lepper og sterke bryn på catwalken, noe makeupartist Maj Karin Øyen kan fortelle Melk hun ikke tror vil forsvinne med det første. Hun tror en rocka og tilfeldig look med mørke, markerte øyne vil prege 2017. I tillegg får vi nok se en del metalliske farger i sølv og gull, pluss at glitteret skal få kjørt seg på både lepper og øyne.

Samtidig som skjønnhetsbildet vil fronte den røffe looken, er fokuset på en sunn hud med glød og roser i kinnene ikke på vei ut. Kanskje er folk lei av bruntonene til Kylie Jenner og gjengen, da Øyen tror rødtoner og bærfarge vil prege leppefargene.

Slipp krøllene fri.

Når det gjelder håret på hodet er der jo ekstremt mange valgmuligheter. Kreativ leder hos Adam og Eva, Eirik Thorsen, kan en merke seg nøkkeltrender som langt hår, gyldenblondt, naturlige tekstur og en sveis som ser levd ut. Sistnevnte kaller han for «The Shag» og selv om denne veldig oppklipte sveisen ser tilfeldig ut, kreves både presisjon og en rett teknikk.

Behold din naturlige tekstur, sier Eirik. (INSTAGRAM)

Hvor mange ganger har du ikke møtt jenter med de vakreste bølgene i håret, men som velger å rette de ut hver morgen?

Nå er det derimot gode nyheter for venninner som prøver å overtale dem til å heller sove 10 minutter ekstra, da du ifølge Thorsen heller bør la din naturlige tekstur i håret få slippe fri.

– Har du krøller, brukt krøllene for det de er verdt! Har du bølger la det være bølgete! Denne trenden tok verdens catwalker med storm i fjor og det fortsetter. Invester i en bra klipp og de rette produktene for å fremheve det beste med ditt hår, forteller Thorsen.

Har man ikke bevegelse eller krøller i håret fra naturens side er det lov å jukse litt og bruke krølltang, papilotter eller hva man måtte føle for.

– Og permanent er absolutt stuereint igjen, men finn en frisør som vet hva han eller hun holder på med, sier Eirik Thorsen til Melk & Honning.

Les også: Fra meme til makeup-merke?

Burgunderrøde lokker og «bronde».

Om du er en av de som hev seg med på bestemorbølgen og kjørte grått hår, er dette derimot ikke trendy lengre. Både Thorsen og Gevir-eier Agnes Gulbrandsen er enige om at gyldne hårtoner er noe vi vil se mer av.  Dette gjerne kombinert med en dypere bunn, en variant som kalles bronde. Altså en kombinasjon av brunt og gylden blond om hverandre.

Gulbrandsen har foruten gyldne lokker også troen på burgunderrødt hår. I tillegg mener hun vi ikke vil se flettetrenden forsvinne og en trenger ikke å være redd for å pynte litt ekstra med brosjer. For Agnes står også de naturlige teksturene sterkt, men både pannelugg og wet look er gode kandidater for de som tør.

Les også: Endelig en sminkelook i tråd med norske tradisjoner?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer