Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Skjønnhetstrendene som preger moteukene

Under moteukene får du ikke bare innsikt i de kommende kolleksjonene; du kan også spotte nye skjønnhetstrender.

New York Fashion Week er nettopp avsluttet, mens London Fashion Week gikk av stabelen denne helgen. Flere av de store designerene viser i motemetropolene – og hvilke hår og makeup-uttrykk de har valgt, preger utvilsomt trendene det kommende året. 

Gotisk og grunge

Gotiske og grungy tendenser er observert på flere catwalker under moteukene.

– Jeg har absolutt tro på looken med mørke lepper og hår som vi så hos Rihanna sin Fenty X Puma-debut, og den mer grungy looken med lite sminke og «dewy» hud, som hos Alexander Wang. Dette er ting vi har sett tidligere, men som er langt fra oppbrukt, sier makeup-artisten Tatjana Weddegjerde til Melk & Honning.

På Marc Jacobs sin visning som avsluttet moteuken i New York, var også hår og sminke preget av både grunge- og goth-elementer. Lady Gaga stilte som modell under visningen, med en look var preget av mørke toner, sterk øyensminke og tung eyeliner.

– Markerte lepper fra rødt til nesten svart har vært en gjenganger på catwalken så langt, ofte i kombinasjon med tydelige bryn og ellers diskret sminke. Den svarte eyelineren ses fortsatt, og jeg vet det kommer virkelig kule produkter på markedet – som helt sikkert vil booste trenden ytterligere, påpeker Tone Skipa, skjønnhetsansvarlig i KK og Henne.

wang

Alexander Wang. Foto: Instagram

Flettene er her for å bli

Fletter har vært i motebildet i noen år, og ser ikke ut til å forsvinne med det første. Vogue har til og med uttalt at denne sveisen tar moteverdenen med storm.

Da Creatures of the Wind viste fram høstkolleksjonen sin under NYFW var håret oppsatt i to sporty fiskefletter.

Kim Kardashian har allerede kastet seg på trenden, og lot fiskefletter pryde de blonde lokkene under nesten hele moteuken i New York.

– Jeg synes det er kult å se fiskeflettene prege moteukene, det er både stilrent og sporty på samme tid, mener Tatjana Weddegjerde.

The Creatures of the Wind/Kim Kardashian. Foto: Instagram

The Creatures of the Wind/Kim Kardashian. Foto: Instagram

Gull og glitter

Hos Opening Ceremony og Burberry var glitter hovedingrediens. Førstnevnte har allerede fått mye oppmerksomhet for deres glitter-countouring.

– Jeg liker det veldig godt, nå må man jo hele tiden tenke nyskapende og utenfor boksen. Det er morsomt å se nye, kreative måter å legge makeup på, som å sminke ører og kjeveparti. Dette er også veldig kult på gutter, påpeker Weddegjerde.

Therese Dombek, skjønnhetsredaktør i Elle, er ikke like begistret for den voldsomme glitter-countouringen som ble sett på catwalken.

Hun mener catwalktrendene er ment som inspirasjon og bør tilpasses anledning og personlighet. Diskret mengder finkornet glitter kan være et sofistiskert makeup-element, døgnet rundt.

– Jeg vil hvertfall velge å bruke glitteret i mykere former, som en liten touch ut fra øyebrynene, eller påføre en liten mengde midt på øyelokket, råder Dombek.

Opening Ceremony/Burberry/Burberry. Foto: Instagram

Opening Ceremony/Burberry/Burberry. Foto: Instagram

Les også: Glem contouring, nå er det color correcting som gjelder!

 

Siste saker

Mest lest nå
Les mer